Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum să observi semnele unei scurgeri – de la zgomote ciudate la pete umede – și ce să faci în acest sens

Scurgerile de apă pot fi greu de detectat, dar dacă sunt lăsate nediagnosticate, aceste probleme neplăcute pot spira rapid în probleme costisitoare. Nu este doar prețul de remediere a rutei problemei, ci și dauna care rezultă din apă pentru casa ta, care poate crește cu adevărat.

Izzy Schulman, director la Plumbers4u ne spune cum să detectăm semnele unei scurgeri și ce să facem dacă observați una.

1. Plasturi umede și pereți crăpați

How-to-spot-the-sign-of-a-leak-Tim-Young

Credit imagine: Tim Young

Clopotele de alarmă ar trebui să înceapă să sune dacă pe pereți sau tavane apar zone umede sau plasturi umede. Dacă observați noi patch-uri umede, este important să le vedeți imediat.

Dacă umezeala vine de la podea, este timpul să acționați imediat. Acesta este un motiv de îngrijorare serioasă, deoarece orice saturație prelungită poate slăbi fundamentul casei tale în timp.

Dacă scurgerea trece de pe acoperiș, s-ar putea să fie un caz de intermitență compromisă sau o aerisire a acoperișului deteriorată. Localizați, de asemenea, rezervorul de apă, care poate fi în pod, pentru a verifica scurgerile care nu provin de acolo.

2. Mucegai, mucegai și mirosuri ciudate

How-to-spot-the-sign-of-a-leak-joanna-henderson

Credit imagine: Joanna Henderson

Dacă observați un miros musculos, petice de mucegai negru sau decolorare pe pereți, acesta poate fi un marker al unei scurgeri mici până la moderate în casa dvs.

Mucegaiul prosperă la temperaturi umede, astfel încât, dacă tevile se scurg într-o zonă caldă a casei, mucegaiul poate apărea cât mai repede 24-48 de ore. Este important să ținem cont de acest aspect – dacă trebuie examinați și curățați, deoarece sporii periculoși care pot afecta sănătatea se pot forma în doar trei zile dacă sunt lăsați neatinși.

Dacă peretele nu este prea saturat, puteți aborda mucegaiul înainte de formarea sporilor nocivi. Începeți să curățați cu curățătorul de mucegai și mucegai, lăsând soluția pe zona cu probleme timp de 5 minute înainte de a șterge pentru a obține cele mai bune rezultate. Fiți conștient de faptul că un produs de curățare poate elimina unele suprafețe vopsite.

Dacă observați mucegaiul, este posibil ca scurgerea să se producă în interiorul peretelui – deci este timpul să apelați un instalator pentru a găsi sursa problemei cât mai curând posibil. Aceștia vor avea experiență în aprovizionarea unor astfel de scurgeri și vor fi cel mai bine echipate pentru a face față acesteia, deoarece poate necesita tehnologie specializată pentru a diagnostica cu exactitate problema.

3. O creștere a facturilor de apă și a presiunii scăzute a apei

How-to-spot-the-sign-of-a-leak

Credit imagine: TI Media

Dacă o factură mare a apei nu iese de nicăieri, chiar dacă consumul dvs. este constant sau dacă factura este în mod frecvent peste estimările dvs., ar putea fi un motiv de îngrijorare.

Dacă nu există niciun semn al unei scurgeri în casa dvs., ar putea exista o scurgere mai mare pe conductele externe care conectează locuința dvs. la rețeaua de alimentare. Un semnal clar în acest sens este dacă există o scădere evidentă a presiunii apei sau nici o apă nu iese din robinet.

Merită să vă conectați mai întâi cu vecinii sau să contactați un grup local Facebook pentru a vedea dacă s-a schimbat oferta, deoarece este posibil ca alimentarea străzii să fie afectată.

Dacă problema dvs. este doar proprietatea dvs., căutați în jurul grădinilor dvs. din față și din spate, dacă există scurgeri, petice umede și zone supraîncărcate de iarbă în apropierea orificiilor de scurgere, ceea ce poate indica probleme cu conductele exterioare.

4. Sunete neobișnuite în jurul casei

How-to-spot-the-sign-of-a-leak-colin-poole

Credit imagine: Colin Poole

Aceste sunete ciudate, de fundal, pe care începem să le ignorăm în timp, cum ar fi apa curentă, zvârlirea sau balonarea de lângă o chiuvetă, toaletă sau baie ar putea fi de fapt un semn al unei eventuale scurgeri.

Un mod de a-ți pune mintea în larg, dacă te preocupă, este să-ți verifici apometrul. Dacă înregistrează consumul de apă sau bifează atunci când nu există nicio apă curgătoare, este momentul să intrați în contact cu un instalator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *