Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Sfaturi de udare RHS pentru a vă menține sănătos grădina în timpul undelor de căldură

Vă pot surprinde sfaturi pentru udarea apei în Marea Britanie și RHS pentru unda de căldură. Având în vedere că mercurul se așteaptă să crească la 30 de grade în plus, Royal Horticultural Society și-a împărtășit sfaturile pentru udarea grădinii, inclusiv de ce nu ar trebui să vă udă gazonul niciodată.

Când vine vorba de udarea grădinii, nu este doar o problemă de a stropi un furtun de grădină și de a o numi pe zi. În timpul unei unde de căldură, utilizarea iresponsabilității apei nu este numai rea pentru mediu, dar poate duce la probleme cu presiunea apei.

În timpul perioadei uscate din mai, Water UK a înregistrat o creștere uriașă a cererii de apă seara, cu 40% mai mare decât în ​​mod normal pentru perioada anului. Cererea a permis reducerea presiunii apei în unele zone din Marea Britanie.

Sfaturi pentru udare RHS 1

Credit imagine: Ti-Media

Janet Manning, specialist în managementul apei RHS, și-a împărtășit sfaturile despre cum să economisești apa atunci când udă grădina în timpul unui val de căldură.

Sfaturi de udare RHS

1. Nu-ți udă gazonul

În timpul vrăjilor uscate, când iarba începe să pară un pic crocantă și maro, poate fi tentant să îi oferim o apă bună. Cu toate acestea, ar fi mai bine să economisești apa.

„Peluzele sunt dure și s-ar putea să fii surprins de cât de repede se reîntorc după ploi”, explică Janet.

2. Instalați un fund de apă

Acestea sunt minunate pentru colectarea apei de ploaie pentru udarea plantelor. „Fii atent la prognoza meteo și, cu potențialul de ploaie care se apropie, instalează butele de apă sau curăță gurile de apă existente, gata să adune ploaia”, recomandă Janet.

Sfaturi pentru udare RHS 3

Credit imagine: Colin Poole

3. Treceți la udare dimineața

Utilizarea apei menajere, de obicei, se ridică la vârf seara devreme. Udarea dimineața va ușura cererea mai târziu în zi.

„Acest lucru va ajuta, de asemenea, la furnizarea apei pe care plantele o vor trage în timpul zilei și va evita ca aceasta să se scurgă doar noaptea”, spune Janet.

4. Schimbați un furtun pentru o cană

Sfaturi pentru grădinărit RHS 2

Credit imagine: Adam Wallis

Furtunurile folosesc o cantitate incredibilă de apă. Utilizarea unei ore este egală cu aprovizionarea cu apă medie pentru o familie de patru, timp de două zile.

Folosirea unei găleți sau udare poate ajuta la controlul cantității de apă utilizate. Debitul mai lent de apă va însemna, de asemenea, că va rămâne mai multă apă în oală, decât să curgă pe fund.

5. Antrenează-ți plantele pentru a utiliza apa mai încet

„Folosind mai puțină apă va încuraja plantele să bea mai puțin”, spune Janet. „În esență, dacă păstrezi paharul pe jumătate plin, plantele tale se vor adapta și vor învăța să bei mai încet.”

„Cu toții vrem să ne bucurăm de grădinile noastre și să ne menținem plantele sănătoase. Dar, în timp ce așteptăm cu nerăbdare o altă perioadă de vreme însorită, este bine pentru noi toți să fim conștienți de apa pe care o folosim și să lucrăm împreună pentru a o folosi cu înțelepciune ”, spune Christine McGourty, șeful executivului Water UK.

„Toată lumea folosește cu grijă apa, reducând puțin unde poate, folosind o stropire, în loc de un stropitor, de exemplu, care face o diferență mare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *