Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Yoga poate proteja impotriva COVID-19

Yoga poate proteja impotriva COVID-19, spune un instructor. Desigur, practicat de 4 sau 5 ori pe saptamana, cate 20 de minute. Teoria e sustinuta de premierul Indiei, Narendra Modi, care indeamna oamenii sa practice yoga cat mai des.

Alice are 34 de ani, este instructor si spune ca yoga poate proteja impotriva COVID-19, practicat de 4 sau 5 ori pe saptamana, cate 20 de minute.

„Acesta este un exercitiu pe care poti sa-l faci daca simti ca esti racit. Daca ai mintea tensionata, iti lasi corpul greu peste picioare”, spune instructorul yoga, Alice Rozentzweig.

Nu doar Alice spune ca yoga este raspunsul, ci si premierul Indiei, Narendra Modi. El indeamna oamenii sa practice yoga cat mai des. India este a patra cea mai afectata tara la nivel mondial de coronavirus. Nu toata lumea este insa de aceeasi parere.

„Sanele, posturile prin care trecem intr-o practica de yoga iti deschis intregul corp, il detensioneaza. (…) combinatia dintre exercitiile fizice si respiratie iti formeaza un corp puternic, iti intareste imunitatea, creste capacitatea pulmonara”, considera premierul indian, Narendra Modi.

„Lumea se lupta cu pandemia la o scara monumentala. Dar yoga propune solutii pe toate planurile pentru incercarile aduse de COVID-19. Iti da ocazia sa-ti cunosti sistemul imunitar. Dupa COVID-„9 se va pune accent pe preventie, iar atunci yoga va deveni mai populara”, crede o clienta, Luciana Simon.

„Toata lumea e focusata pe problema asta. Cand vorbim de intarirea sitemului imunitar esti protejat de absolut orice, nu mai esti atat de vulnerabil in fata mediului, mai ales acum in perioada asta, si cu virsul, dar si stare de anxietate”, mai considera o clienta.

„Daca sportul ajuta la imunitate, poate ca si yoga”. – Credeti ca ajuta? „Nu stiu, poate.” – Nu sunteti convinsa? „Nu,nu”, a mai adaugat o femeie.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *