Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Balustrade și porți de grădină – tot ce trebuie să știți, inclusiv dacă aveți nevoie de permisiunea de planificare

Maximizați-vă apelul de limitare a țării cu modele elegante

Mult mai mult decât o caracteristică practică de siguranță, balustradele și porțile metalice ajută la definirea aspectului unui spate sau – în special – al unei grădini din față. Cele mai vechi modele datează din secolul al XV-lea și erau realizate din fier forjat. Este, probabil, încă alegerea preferată de majoritatea, deși astăzi împărtășește lumina reflectoarelor cu alternative mai moderne, cum ar fi oțelul și aluminiul.

Dacă ai norocul să trăiești într-o proprietate de o perioadă, șansele ca balustradele și porțile tale originale să nu mai existe – vreodată te-ai întrebat de ce?

Cel mai probabil au fost topiți în timpul anilor ’40, într-o acțiune de stimulare a moralului pentru a ajuta eforturile de război. Cu toate acestea, tristul adevăr a fost că majoritatea nu a fost folosit și a sfârșit să fie aruncat pe mare.

În acest sens, restaurarea originalelor sau crearea de replici autentice devine tot mai populară ca niciodată.

Considerând-o singur? Iată tot ce trebuie să știți …

Se pot reface balustrade și porți originale?

Dacă aveți norocul să aveți balustrade și porți metalice originale, există o mulțime de companii specializate în servicii de restaurare simpatice. Ofertele lor variază de la curățarea de bază și reglarea simplă, zăvorul și reglarea montării până la

o recondiționare completă – depinde de ce este nevoie. Când există prea multe pagube la balustrade sau porți pentru a permite restaurarea, există firme de expertiză care pot prelua matrițe din originale și să reformeze replici exacte folosind metale reciclate.

Cât de mare pot fi balustradele și porțile grădinii?

Înălțimea balustradelor și a porților dvs. ar trebui să fie principala considerație. Zonele cu o cădere mai mare de 600mm trebuie păzite de balustrade care au o înălțime minimă de 1100mm pentru a respecta reglementările de construcție.

În plus, o sferă cu diametrul de 100 mm nu trebuie să poată trece prin niciun gol. Acest lucru este pentru a preveni riscul ca copiii mici sau animale să fie prinși sau răniți în balustrade.

Am nevoie de permisiunea de planificare pentru balustrade și porți?

Depinde de cerințele dvs. Restricțiile dictează că balustradele aflate la trei metri de marginea drumului nu pot fi mai mari de un metru sau înălțime de peste doi metri în orice altă locație.

Se pot aplica și alte restricții dacă casa dvs. este listată sau situată într-o zonă de conservare. Vă rugăm să consultați în prealabil autoritatea locală de planificare pentru informații despre restricțiile care vi se pot aplica.

Ce tip de metal este cel mai potrivit pentru porți și balustrade?

Gates-and-railings-richard-gadsby Credit imagine: Richard Gadsby

Fier forjat

Are marginea peste alte metale atunci când vine vorba de realizarea unui finisaj ornamental. Rezistent și durabil, poate dura ani întregi, atât timp cât este protejat corespunzător. Expunerea constantă la apă și aer poate duce rapid la rugină și degradare, astfel încât este necesară o întreținere regulată.

Oţel

O opțiune populară pentru modele mai contemporane. Este, în mod inerent, mai puternic decât fierul și are un beneficiu suplimentar de a fi în mod natural mai rezistent la coroziune și ruginire, deși încă se recomandă un strat protector. Finisajele galvanizate, acoperite cu pulbere sau vopsite vor ajuta toate la asigurarea longevității.

Aluminiu

De asemenea, oferă un aspect modern, similar cu oțelul. Nu este la fel de puternic, dar are un beneficiu suplimentar de a fi relativ fără întreținere. După instalare, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ruginirea, crăparea, cojirea sau necesitatea revopsirii. În plus, este, de asemenea, ușor reciclabil.

Porți și balustrade – care sunt opțiunile mele de stil?

Casele georgiene prezintă în mod tradițional balustrade și porți cu vârfuri simple în vârf sau cu vârfuri, în timp ce proprietățile victoriene tind spre modele mai ornamentate – gândiți-vă pe șine ostentative, bare răsucite și detalii cu rozetă gotică.

Uitați-vă în jurul locului dvs. pentru inspirație sau căutați fotografii vechi sau înregistrări ale casei dvs. pentru a vedea dacă arată caracteristici originale, care au fost înlăturate de atunci.

Ați putea încerca și curtea locală de salvare; poate stoca finiale metalice originale, linii de cale ferată sau numere de casă pe care le-ați putea încorpora în designul dvs.

Diferitele finisaje joacă de asemenea un rol în aspectul general. O finisare galvanizată este perfectă dacă este un apel rustic după. În mod alternativ, Sandtex oferă o gamă de nuanțe de vopsea exterioară, atât mată, cât și lucioasă (toate cu o protecție garantată de 10 ani) pentru un finisaj elegant și sofisticat.

Este mai bine să mergi la comandă?

Gates-and-railings-Lizzie-Orme Credit imagine: Lizzie Orme

Pe scurt, da. Există multe companii care vor furniza un serviciu complet personalizat, care include evaluarea machetei, ajutor în proiectarea, fabricarea și instalarea balustradelor și porților dumneavoastră.

Poate surprinzător, de cele mai multe ori, poate fi și cea mai rentabilă opțiune. Pentru o finisare inteligentă și sigură, măsurătorile precise sunt esențiale – cumpărarea unei dimensiuni generice va duce adesea la modificări costisitoare, care pot deteriora și acoperirile de protecție ale metalului.

Ce întreținere este implicată după instalare?

Ruginirea este inamicul numărul unu atunci când vine vorba de prelucrarea metalelor exterioare, cauzată în principal de jetoanele din instalațiile de finisare și supraaglomerate. Optați pentru cutii și mașini de agățat și asigurați-vă că conținutul este tăiat în mod regulat pentru a evita ca acestea să intre în contact direct cu balustradele dvs.

Curățarea obișnuită, aproximativ o dată pe an, va însemna că veți observa din timp semne de rugină. Folosiți o perie de oțel pentru a scăpa de straturile și mușchiul înfășurat, apoi folosiți o soluție de săpun de zahăr și apă fierbinte pentru a vă spăla orice grăsime și grime.

Dar securitatea?

În timp ce porțile ornamentale din metal sunt atractive, există intrusi pentru a ajunge la blocare prin bare. Un sistem electronic de blocare face mai dificilă intrarea, în special atunci când este asociat cu un zăvor manual. Adesea, un element de descurajare pentru hoți în privința singurului, caracteristicile suplimentare de siguranță includ interfoane, clape de siguranță și sisteme de blocare electronice.

În ceea ce privește dimensiunile, parcurgeți spațiul și reglementările. Cu cât poarta este mai mare, cu atât este mai puțin probabil ca un intrus să încerce să urce peste ea. Ca un element de descurajare suplimentar, luați în considerare să aveți șinele de linie sau finiale în partea superioară a balustradelor sau porților, dar rețineți că acestea ar putea să nu fie potrivite dacă aveți copii mici sau animale de companie.

Dacă aveți îndoieli, întrebați compania de la care le cumpărați; va putea să vă sfătuiască ce stiluri sunt cele mai practice pentru dvs. și, dacă este un serviciu personalizat, va putea modifica designurile pentru a le face mai adecvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *