Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

„Revenirea la starea de urgenta este ultima solutie”

Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, a facut un nou apel la romani, dupa ce cazurile de coronavirus au crescut ingrijorator. Iohannis a sutinut a conferinta de presa dupa vizitarea Unitatile Mobile ATI de la Romexpo.

Principalele declaratii

– Este impresionant ce am vazut. Sunt patru tiruri, fiecare are o functiune completa de ATI. Vor putea fi folosite acolo unde este nevoie, pentru pacienti infectati cu coronavirus si pentru orice alte situatii.

– Achizitia si dotarea acestor unitati de terapie intensiva este rezultatul unei colaborari intre stat si firme, fundatii, persoane fizice. Sunt dotari de ultima ora.

– Nu pot sa nu mentionez epidemia cu ocazia careia s-a realizat acest proiect. Sunt ingrijorat pentru ca am vazut un numar mare de noi pacienti infectati cu coronavirus. S-a renuntat la anumite restrictii, dar sa fiu foarte clar: virusul nu pleaca in vacanta, nu pleaca nici daca voteaza sau nu parlamentul.

Se revine la starea de urgenta?

– Nu dorim sa reimpunem masuri de restrictii, pentru ca vrem sa revigoram activitatea economica. Aceasta noua normalitate nu poate fi un succes fara respectarea unor norme minimale.

– Dragi romani, feriti-va de virus. Au ramas in vigoare masuri de bun simt, foarte importante – masca, distanta, igiena mainilor

Nu dorim sa reimpunem masuri de restrictii, pentru ca vrem sa revigoram activitatea economica. Aceasta noua normalitate nu poate fi un succes fara respectarea unor norme minimale.

– In ceea ce priveste sesizarea CCR de catre PSD: Guvernul a procedat conform legii, daca cineva din Parlament are alta parere, are dreptul constitutional. Felul in care a procedat Guvernul este si legal si oportun, e o abordare utila, corecta, de bun simt.

– Abordarea asa-zisei opozitii din Parlament se bazeaza pe o abordare de tip electorialist. PSD incearca sa mai castige niste voturi si nu face decat sa induca nesiguranta.

– Sa vii cu o motiune in criza sanitara mi se pare gresit si lipsit de bun simt si fundament. Acuzatiile sunt nefondate. Pentru ce sa demiti Guvernul? Pentru ca a luat masurile la timp? E total lipsit de sens si de bun simt politic. Guvernul a venit si a facut un buget bun, a gestionat situatia de criza foarte bine, are un program economic sanatos. Acest guvern a facut infinit mai mult decat se astepta de la el.

– Vreau sa avem o conformare cu restrictiile pe care le avem, sunt putine si de bun simt. Nu vrem reinstaurearea unor noi restrictii. Sa facem ce ne spun specialistii.

– Revenirea la starea de urgenta este ultima solutie, daca vedem ca ce vom face nu functioneaza.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *