Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum să faci o grădină mică să pară mai mare în 6 pași simpli

Orice spațiu în aer liber este binevenit, dar nu ar fi frumos să facem chiar și cea mai mică dintre grădini să se simtă puțin mai puțin înghesuită? Un expert în grădinărit dezvăluie șase idei simple despre cum să faci o grădină mică să pară mai mare.

De la plantarea ideilor până la utilizarea oglinzilor, acestea sunt sfaturi și trucuri ușor de făcut pentru a profita la maximum de orice spațiu în aer liber.

„Gândind în afara casetei și făcând câteva mici modificări, puteți da iluzia unui spațiu mult mai mare”, explică un purtător de cuvânt al Gardening Express. „Sau creați cu adevărat spațiul suplimentar pe care îl doriți.”

„Luați în considerare modificarea completă a aspectului spațiului dacă dimensiunea este ceva ridicat în lista de priorități.”

Cum să faci o mică grădină să pară mai mare

1. Adăugați oglinzi

Credit imagine: Andrea Jones

Ați auzit fraza fum și oglinzi? Creați iluzia de spațiu suplimentar cu un simplu truc de oglindă. „Oglinzile sunt grozave pentru ca orice spațiu să pară mai mare, iar spațiul dvs. de grădină nu este diferit”, spune expertul în grădinărit. „O oglindă cu caracteristici mari va oferi o dimensiune suplimentară, sau chiar va lua în considerare așezarea oglinzilor pe toată lungimea unui perete pentru a o dubla – trebuie doar să vă asigurați că nimeni nu va intra în oglindă!”

Pentru a preveni accidentele, ar putea fi util să folosești o fereastră pentru a adăuga un model subtil în oglinda ta.

2. Plantează vertical

idei de grădinărit februarie

Credit imagine: James Merrell

„Pentru a crea mai mult spațiu la sol și pentru a face ca suprafața ierboasă a grădinii dvs. să fie mai mare, plantați vertical. Acest lucru elimină nevoia de margini în jurul marginii grădinii, ceea ce înseamnă că acestea pot fi completate. „

Ai putea încerca să plantezi un perete viu sau să folosești coșuri suspendate la diferite niveluri pentru a adăuga culoare și adâncime spațiului tău.

3. Scoateți tufele

Scoateți arbuști și tufe voluminoase. „Arbustii mari care se găsesc frecvent în exteriorul spațiilor de grădină pot ocupa mult spațiu”, explică purtătorul de cuvânt. „Luați în considerare înlăturarea acestora și înlocuirea cu un gard, dacă este nevoie de securitate, sau încercați noul spațiu deasupra și folosiți plantele pline de flori colorate pentru a ajuta la creșterea apelului de bordură.”

4. Creați zone

peisaj de grădină

Gândiți-vă la grădina dvs. ca având un plan de podea. „Aplicarea anumitor zone și diferirea mobilierului și a pardoselilor din zonă vă poate oferi iluzia de spațiu suplimentar. Mobilele situate în jurul grădinii pot face să pară aglomerat și, prin urmare, mai mici ”, subliniază pe bună dreptate.

„Dar cu zone distincte, în care grătarul, masa și scaunele dvs. se uită la casă, vor da un aspect mai organizat și mai mare.”

Puteți utiliza, de asemenea, covoare exterioare pentru a perfecționa acest pas.

5. Mobilă

How-to-clean-and-restore-garden-mobilier

Credit imagine: Lizzie Orme

„Asigurați-vă că toate mobilierul dvs. arată la domiciliu în spațiu și nu este prea mare”, recomandă expertul în grădinărit. „Dacă o masă pare imensă, aceasta va deveni centrul spațiului”, mai degrabă decât plantele și florile frumoase pe care le plantează cu drag în jurul lor. „Asigurați-vă că fiecare articol funcționează bine unul cu celălalt și nu supraviețuiește spațiul.”

6. Verificați limitele

gard de graniță de grădină

Credit imagine: Mark Bolton

Verificați faptele pentru a recupera orice spațiu suplimentar. „S-ar putea ca ocupanții precedenți ai casei să fi pus un gard mai departe în grădină decât statul tău. Verificând faptele casei dvs., puteți descoperi că aveți mai mult spațiu în jurul marginii gardului, ceea ce înseamnă că o mișcare de graniță ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie. „

Deci, ce idee vei încerca mai întâi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *