Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Idei de iluminat dormitor pentru a crea un refugiu odihnitor și atmosferă pașnică

Iluminatul dormitorului poate face sau rupe o schemă de decorare a dormitorului. Puteți crea o paletă de culori superioară, completați camera cu accesorii minunate și un pat de oprire de spectacol. Cu toate acestea, o lumină prost aleasă poate strica întregul efect. Oferind o strălucire neplăcută, mai degrabă decât o iluminare blândă.

Iluminarea dormitorului pe care o decideți va depinde de dimensiunea și designul camerei dvs. și de stilul dvs. de decorare preferat. Într-o cameră foarte mică, de exemplu, lămpile suspendate vor fi de preferat pentru lămpile de masă, deoarece este posibil să nu aveți spațiul pentru noptiere. Într-o schemă mai tradițională, lămpile de perete clasice cu sconcee cu nuanțe de mătase sau de sticlă ar putea fi preferate față de stilurile reglabile unghiulare din oțel inoxidabil sau crom, care sunt cele mai potrivite pentru scheme de decorare mai contemporane.

Dormitoarele mai mari vor permite, în mod natural, lămpi mai mari – uitați-vă la versiunile de podea pe care le puteți poziționa în colțuri sau în spatele paturilor sau noptierelor. Tetierele de depozitare montate pot fi potrivite pentru farurile încorporate, în timp ce rafturile deschise deasupra unei faruri sunt periculele perfecte pentru luminile de citire clip-on.

Ce tip de iluminat este cel mai potrivit pentru dormitoare?

Există trei tipuri de iluminare care trebuie luate în considerare în ambianța dormitorului, accentul și iluminarea sarcinilor. Iluminatul ambiental servește aceeași funcție ca lumina soarelui natural, scăldând întregul dormitor la lumină. Iluminatul cu accente evidențiază caracteristicile vizuale și iluminarea sarcinilor face ca lucrarea ușoară a lecturii în pat. Dormitorul dvs. ar trebui să fie un loc unde să vă relaxați, așa că asigurați-vă că schema de iluminare reflectă asta.

În timp ce majoritatea dormitoarelor vor avea nevoie de o lumină cu pandantiv ambient, alături de farurile pe care le puteți opera din pat. Nu lăsați acest lucru să vă înăbuși creativitatea atunci când vine vorba de a opta pentru soluții inteligente de iluminat în dormitoarele mai mici.

Doar asigurați-vă că alegeți stilurile care vă plac și pe care le veți aprecia de fiecare dată când vă veți trezi la ele.

Idei de iluminat dormitor

Iluminati cu lumini LED

Credit imagine: Robert Sanderson

1. Instalați lumina de noptieră suspendată pe perete

Idei de iluminat dormitor 6

Credit imagine: David Giles

Dacă nu aveți spațiu pentru o lampă de noptieră, luați în considerare opțiunea pentru o lampă suspendată. Acest număr de umbre întunecate va arunca o strălucire confortabilă peste pat în timpul nopții, oferind doar suficientă lumină pentru a citi câteva pagini ale unei cărți înainte de a vă îndrepta spre pat.

2. Atârnați lumini de basm

Atârnați lumini de basm

Credit imagine: Emma Lewis

Aruncă o strălucire reconfortantă în dormitorul tău. Dă luminilor de zână o casă permanentă și vor adăuga o strălucire magică în orice spațiu. Farurile sunt soluția perfectă dacă locuiți într-o proprietate închiriată și nu aveți libertatea de a decora. Acest set de lumini de zână sclipesc ca niște stele cu tonurile cerului de la miezul nopții.

3. Optați pentru o lampă de masă cu o nuanță modelată

idei de iluminat dormitor 7

Credit imagine: Georgia Burns

Un abajur izbitor într-un model floral îndrăzneț atrage privirea în acest dormitor eclectic. Designul geometric puternic al pereților este asigurat de accesorii și mobilier moale. În timp ce accentele bleumarin ajută la unificarea camerei.

4. Iluminați cu lumini LED

Iluminati cu lumini LED

Proiectoarele LED au fost încorporate în cadru pentru a lumina această oglindă vanitară, perfectă pentru îngrijirea și aplicarea machiajului. Aici, oglinda cu ramă neagră cu lumini LED este o reflectare directă a imprimeurilor încadrate de pe peretele opus.

5. Profitați la maxim spațiul disponibil

Profitați la maxim spațiul disponibil

Dacă aveți spațiu doar pe o parte a patului, luați în considerare o lampă reglabilă pe perete. Această lampă are un braț lung care poate fi înclinat pentru a ușura citirea sau efectuarea unei varietăți de sarcini atunci când lumina principală este stinsă.

6. Faceți o declarație cu un pescar

idei de iluminat dormitor 12

Credit imagine: Polly Eltes

Iluminatul dormitorului nu are nevoie de un abajur fantezist pentru a avea impact. În această încăpere, bulbul gol din această lumină albă de stil pescar spălat este mic, dar are un pumn. Funcționează frumos cu o temă de coastă, cu toate acestea, atunci când alegeți un bec, aveți grijă să optați pentru un bec cu putere joasă pentru o strălucire mai moale.

7. Multi-task cu o lumină principală reglabilă

idei de iluminat dormitor 11

Credit imagine: Simon Whitmore

Într-o cameră mică doriți să utilizați cât mai puține lumini pentru a evita aglomerarea spațiului. În această cameră, în loc să opteze pentru o lumină centrală tradițională, o lampă reglabilă poate fi trasă în sus și în jos pentru a lumina diferite părți ale camerei. Deși acest lucru înseamnă că lămpile de noptieră nu sunt esențiale, puteți adăuga totuși câteva lumini decorative dacă aveți spațiu liber.

8. Atârnați luminile într-un cluster din tavan

idei de iluminare dormitor 4

Credit imagine: David Brittain

Iluminarea dormitorului montată pe perete sau suspendată în tavan este deosebit de practică, deoarece vă lasă mai mult spațiu pe care să-l utilizați pentru mobilă, precum și acces la pat, sertare și dulapuri. În acest spațiu au fost agățate trei lumini de dormitor pentru a crea o declarație focală într-o schemă de dormitor relaxată. Pentru a obține poziția absolut corectă, mai întâi poziționează-ți patul.

9. Flancati patul cu faruri pandantive

idei de iluminat dormitor 8

Credit imagine: Brent Darby

O combinație de lămpi cu pandantiv este folosită pentru a lumina acest dormitor rustic. O lumină mare deasupra luminează întreaga cameră, în timp ce două lumini pandantive mai potrivite atârnă la nivelul ochilor peste noptiere. Aceste lămpi suspendate creează o strălucire moale și relaxantă perfectă pentru momentul în care te pregătești să te desprinzi.

10. Becuri nepotrivite noptiere

idei de iluminat dormitor 10

Credit imagine: Simon Whitmore

Dacă nu există spațiu pentru potrivirea noptierelor, luați în considerare opțiunea pentru diferite stiluri de lampă pentru a flanca patul. În această cameră, partea superioară a unei comode a fost transformată într-o noptieră, oferind mult spațiu pentru o lampă tradițională în picioare. În timp ce pe partea cealaltă, lumina a fost montată pe perete pentru a elibera spațiu pe cea mai mică noptieră construită în noptieră.

În timp ce stilurile s-ar putea să nu se potrivească, culoarea și forma nuanței se potrivesc perfect, ajutând la menținerea camerei împreună.

11. Adăugați interes vizual cu un abajur sculptural

idei de iluminat dormitor 3

Credit imagine: Simon Whitmore

O lumină de pandantiv sculptură într-o culoare moale de chit funcționează cu paleta verde pământească a acestui dormitor, adăugând un strat de interes vizual. Strălucirea moale de trandafir oferită de umbră va ajuta să sublinieze atragerea senzorială a lenjeriei de lenjerie relaxate și a păturilor tricotate din waffle folosite pentru a crea un sentiment de calm și pace în acest dormitor rustic.

12. Aprindeți o alcoolă cu aplice de perete

Idei de iluminare dormitor 5

Credit imagine: Dominic Blackmore

O alcove dintr-un dormitor poate fi spațiul perfect pentru un pat, dar vă poate lăsa lipsit de spațiu pentru o lampă de noptieră. Investește în aplicații de perete care flanchează patul pentru a ilumina spațiul. Ele sunt un mod de economisire a spațiului de a oferi o iluminare suplimentară în această alcoolă confortabilă și evocă un sentiment de nostalgie în frumosul dormitor.

13. Combinați diferite efecte de iluminare

idei de iluminat dormitor 9

Credit imagine: Ti-Media

În această încăpere diferitele stiluri de iluminare lucrează frumos. Nuanța albă de lampă simplă va arunca o strălucire strălucitoare frumoasă pe întreaga cameră. În schimb, peretele negru sconcește topit discret în peretele albastru închis al acestui dormitor plin de farmec. Este perfect locații pentru a oferi o lumină de lumină simplă peste pat.

V-ați inspirat din oricare dintre aceste idei de iluminat pentru dormitor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *