Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ce se întâmplă cu afacerile lui Cătălin Cazacu pe perioada pandemiei: ”Nu am putut să le spun oamenilor să stea acasă, că e COVID-19”

Cătălin Cazacu are o afacere în Timișoara, o firmă de pază și de protecție, pe care a înființat-o de ani buni. În toată această perioadă cât mediul de afaceri a avut de suferit, Cazacu a încercat, pe cât posibil, să nu-și bage angajații în șomaj tehnic.

În perioada stării de urgență, Cătălin Cazacu s-a mutat la Timișoara pentru a-și putea supraveghea mai bine businessul.

”Eu fac parte din mediul de afaceri de foarte mult timp, am avut afaceri de când aveam 18 ani. La Timișoara, eu și asociatul meu avem peste 100 de angajați, oameni care depind de noi. Din păcate, resimțim criza economică, asta și pentru că lucrez într-un domeniu în care oamenii trăiesc din salariul pe care îl iau lunar”, a mărturisit Cazacu, pentru Libertatea.

În ultimele patru luni, prezentatorul TV a făcut eforturi supraomenești pentru ca angajații lui să nu aibă prea mult de suferit.

Cătălin Cazacu

După ce le dau salariul, în trei zile vin și-mi spun că nu-l mai au, pentru că au datorii: rate, datorii la butic. Acelor oameni eu nu am putut să le spun să stea acasă, că e COVID-19. Oamenii ăia nu înțeleg, ei vor să muncească. E periculos, sunt și ei conștienți de asta, dar au acasă copii pe care trebuie să-i hrănească.

Cătălin Cazacu:

Prezentatorul emisiunii ”Cash Taxi” de la Kanal D n-a putut să-și mențină însă toți angajații activi.

”Din păcate, am avut și oameni pe care a trebuit să-i băgăm în somaj tehnic. Aveam foarte multe restaurante, cazinouri pe care le păzim și, din păcate, oamenii care ocupau aceste locuri au trebuit să meargă acasă și să aștepte”, ne-a spus el.

Criza i-a responsabilizat angajații

Cătălin încearcă să vadă partea plină a paharului și spune că, în pandemie, a observat că angajații lui s-au schimbat complet, că au devenit mai resposabili, dar și recunoscători că au avut loc de muncă în perioada în care mulți au rămas șomeri.

”Sunt un pic mai raționali, au înțeles că trebuie să nu mai fie atât de impulsivi, dacă vor să-și păstreze locul de muncă. Dacă până acum nu puteam să-i iau dintr-un cazinou și să-i pun să păzească o fabrică, au înțeles că în momentul ăsta trebuie să facem compromisuri”, ne-a mai spus Cazacu.

VIDEO: Cosmin Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *