Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Emmanuel Macron anunta o noua etapa de relaxare a restrictiilor antiepidemice in Franta

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat, duminica seara, trecerea intr-o noua etapa de relaxare a restrictiilor antiepidemice, precizand ca frontierele europene se redeschid de luni.

„Incepand de maine, vom intoarce pagina primului act, din toate punctele de vedere, in criza cu care ne confruntam”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Incepand de maine, va fi posibil din nou sa ne deplasam intre tari europene si, de la 1 iulie, ne vom putea deplasa si in tari din afara Europei in care epidemia este sub control”, a precizat presedintele Frantei.

„Cresele, scolile si colegiile se pregatesc sa reprimeasca incepand din 22 iunie toti elevii, in mod obligatoriu si conform regulilor normale de prezenta”, a continuat Emmanuel Macron.

„Ne vom bucura din nou de placerea de a fi impreuna, de reluarea deplina a activitatilor de lucru, dar si de divertisment, de relaxare. Vom regasi arta de a trai, gustul libertatii. Ne vom bucura din nou deplin de Franta”, a subliniat Macron.

„Perioada de pana acum a aratat ca am avut resort si resurse, ca in fata unui virus care ne-a lovit mai rapid si mai puternic decat pe altii, am fost capabili sa fim inventivi, sa avem reactii, sa fim puternici. Putem fi mandri de ce s-a facut si de tara noastra. Sigur ca aceasta incercare a evidentiat si deficiente, fragilitati, dependenta noastra de alte continente pentru a ne procura anumite produse, dificultati in organizare, inegalitati sociale si teritoriale. Vreau sa tragem toate invatamintele din ce am trait”, a subliniat Emmanuel Macron.

„Trebuie sa ne redescoperim independenta de a trai fericiti si de a trai mai bine. Din cauza epidemiei, economia mondiala aproape ca s-a oprit. Principala noastra prioritate este sa reconstruim o economie puternica, ecologica, suverana si solidara”, a insistat liderul Frantei.

In efortul de a depasi criza economica, „trebuie sa facem totul pentru a evita disponibilizarile. Am lansat negocieri cu sindicatele si patronatele, am lansat negocieri astfel incat in toate companiile sa putem pastra cat mai multe locuri de munca, in pofida reducerii activitatilor”, a explicat Macron, oferind asigurari ca nu intentioneaza sa majoreze impozitele.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *