Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum curățați un calorifer în cinci pași simpli, potrivit unui expert

Radiatoarele fac parte din casa pe care adesea uităm să le curățăm. Dacă ați lăsat să se acumuleze un strat de praf în spatele caloriferelor, acesta nu numai că este inestetic, dar ar putea, de asemenea, să oprească radiatorul să funcționeze eficient. Dacă sunteți vinovat că ați neglijat-o pe a voastră, există câteva sfaturi simple despre cum puteți curăța un calorifer.

Vara, radiatoarele ar putea fi ultimele lucruri din mintea noastră. Cu toate acestea, Andrew Collinge, expert în produse de încălzire de la BestHeating, a explicat că ar trebui să scoatem praful din caloriferele noastre săptămânal. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât majoritatea gospodăriilor petrec o cantitate tot mai mare de timp acasă.

cum să curățați un calorifer 1

Credit imagine: Jody Stewart

„Acum că petrecem mai mult timp acasă și în grădina noastră, este probabil ca cantitatea de praf care se așază în casele noastre să fie mai mare decât normal”, explică el. „Majoritatea prafului, aproximativ 60%, provin din el în aer liber și de lucrurile pe care le aducem în interior.”

„Praful se instalează ușor pe calorifere. Dar păstrarea curată poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire, deoarece acumularea poate preveni scăparea căldurii. Prin urmare, faceți radiatoarele să funcționeze mai mult și mai mult pentru a menține o cameră caldă ”, adăugăm noi.

cum să curățați un radiator 2

Credit imagine: Polly Eltes

„Câteva minute petrecute pentru a-ți praf radiatoarele de fiecare dată când faci o curățenie săptămânală pot duce la o economie mare de costuri în timp.”

Radiatoarele pot fi articole complicate de curățat. Cu toate acestea, dacă urmați acești cinci pași, ar trebui să vă aveți praful liber în cel mai scurt timp.

Cum curățați un calorifer

1. Opriți încălzirea

„Înainte de a începe curățarea caloriferelor, este important să fie oprite”, explică Andrew. „Nu numai că este mai sigur, dar îi împiedică să adune mai mult praf în timp ce curățați.”

2.Utilizați un aspirator

Înainte de a ajunge la un praf de pene, Andrew vă recomandă să folosiți un vid pentru a curăța, în jurul și sub radiador.

„Folosiți un vid pentru a curăța cât mai mult praf în și în jurul caloriferului”, explică el. „Dacă aveți vidul, utilizați atașamentele mai mici pentru a intra în aripioare.”

3. Folosiți o perie pentru calorifer

Pentru a atinge părțile rămase de murdărie, folosiți o perie de curățare a radiatorului. Dacă nu ai unul, poți să-ți creezi cu ușurință propria ta.

„Luați un băț sau o bucată de lemn și înfășurați o cârpă din microfibră sau un praf pufos în jurul lui și asigurați-o cu bandă”, sugerează Andrew. „Pentru a te bucura de piesele mai mici care se prind de fixările radiatorului, folosirea unui uscător de păr pe un climat rece este o modalitate eficientă de a le arunca pe prosop.”

Cu toate acestea, nu uitați să așezați un prosop sub calorifer înainte de a porni în această etapă pentru a vă proteja podeaua.

cum să curățați un calorifer 3

Credit imagine: David Parmiter

4. Ștergeți cu apă și săpun

„Umpleți o găleată cu apă caldă cu săpun și folosind un burete, ștergeți partea exterioară a caloriferului”, spune Andrew. „Asigurați-vă că aveți o mulțime de suduri cu săpun pe burete și sunăți-l astfel încât să fie umed, dar să nu picure”.

Uscați bine radiatorul cu o cârpă din microfibră pentru a vă asigura că metalul nu este lăsat să ruginească.

5. Dă-ți o verificare finală scândurilor

După curățarea caloriferului, verificați plăcile din jur și căldura pentru a vedea dacă a căzut vreunul dintre praful radiatorului.

„Este posibil să fie nevoie și de ștergere”, spune expertul. „Cum uneori, căldura poate cauza murdărie și praf să se lipească de perete. Dați semne o frecă cu buretele săpun, având grijă să nu deterioreze nicio vopsea. „

Radiatoarele dvs. sunt curate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *