Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

10 moduri de a face baie să se simtă mai mare – de către un expert în design

Luptă cu un mic aspect al băii? Aceste sfaturi de top ale unui designer de baie vă pot ajuta să folosiți cât mai bine fiecare centimetru de spațiu – oferind modalități creative de a face baie să se simtă mai mare.

Expertul în proiectare, George Holland, de la Victorian Plumbing, să împărtășească cele mai bune 10 sfaturi ale sale pentru a face chiar și cel mai mic spațiu să se simtă mai mare.

10 moduri de a te face să te simți mai mare

Credit imagine: David Giles

1. Reveniți la elementele de bază

„Întreabă-ți ce ai nevoie cu adevărat acolo – o toaletă, un duș și o chiuvetă. Tot ce este deasupra este un dezordine suplimentar ”începe George. „Unul dintre lucrurile cheie de făcut este să îndepărtați orice este așezat pe podea – suporturi de prosoape etc – și să ne gândim la modalități de a le ridica pe pereți”

Sfat de top – în loc să adăugați corect soluții de stocare, gândiți-vă cum le puteți adăuga la funcțiile existente. De exemplu, ai putea construi în jurul sau sub bazinul tău?

2. Adăugați adâncime cu tapet modelat

Baie cu tapet flamingo și gresie albă pentru metrou

Credit imagine: Lizzie Orme

Acesta este un truc simplu, dar eficient de decorare. „Tapetarea unui perete în baia dvs. este o modalitate excelentă de a face spațiul să se simtă mai mare” explică George. „Aceasta este o opțiune excelentă dacă baia dvs. are o formă incomodă și nu aveți prea multe de lucru, deoarece modelul va atrage privirile de dimensiunea reală a camerei.

Adăugând, „Vrei o atenție și o atenție dramatică pentru a fura focalizarea, așa că nu îți este frică să iei cu îndrăzneală!”. Desigur, asigurați-vă întotdeauna că hârtia este potrivită pentru utilizare în băi.

3. Luați în considerare schema de culori

„Băile mici suferă atunci când vine vorba de lumină naturală – majoritatea băilor din apartament nu au nici măcar ferestre – și nimic nu va evidenția cât de mohorât și dingy este un spațiu decât lipsa de lumină reală”, spune el cu sinceritate. „Așa că vă ajută să vă faceți camera cât mai luminoasă posibil!”

„Gândiți-vă cu atenție la schema de culori dacă doriți ca camera să se simtă mai mare. O soluție ușoară și eficientă este o schemă de culori albe încălzită cu podele din lemn natural și obiecte negre puternice. ”

4. Concentrați-vă pe oglinzi

Credit imagine: Paul Massey

„Oglinzile ajută într-adevăr să exagereze spațiul, așa că pur și simplu agățarea unei oglinzi mari într-o baie mică îl va face să se simtă mult mai mare”. Continuând să sugerezi: „Formează spațiul dorit cu diferite tipuri de rame – oglinzile fără rame se vor simți luxoase, în timp ce cele rotunde vor face o încăpere mai moale. Combinarea unei oglinzi cu o schemă de culori întunecată sau dramatică va ajuta și ea.

5. Gândește-te înalt și subțire

„Profitați de spațiul mort, pe care nu îl completați de obicei și nu vă întindeți mobilierul pentru a economisi spațiu!” Este sfatul lui George. „În loc de rafturile și șinele obișnuite cu volan, căutați versiuni mai lungi și mai subțiri, destinate să urce pereții.”

„Investiți în rafturi pentru scări sau în general rafturi deschise. Acest lucru va adăuga un spațiu relaxat în spațiu, iar baia nu se va simți atât de înfocat. ”

scara raftului pentru baie

Credit imagine: David Parmiter

6. Păstrați podelele clare

„Ține minte acel joc,„ podeaua este lavată? ”Aduceți aceste principii în designul băii tale! Gândiți-vă pe podea ca spațiu sacru și decorați-vă prin pereți ”recomandă el. „Corpurile suspendate de perete sunt una dintre acele idei mici și inteligente de baie pe care le puteți folosi pentru a sugera că spațiul este mai mare decât este.”

Numărul regulii lui George pentru o pardoseală de baie fără blocaje, „Dacă trebuie să fie în baie, puneți-o pe pereți!”.

7. Creează iluzia de spațiu cu ajutorul luminilor de perete

Credit imagine: James French

Iluminatul este esențial pentru ca designul să fie corect într-o baie, deci faceți-o prioritară. „Mulți oameni se bazează pe un singur bec de deasupra lor pentru a face treaba, dar este una dintre cele mai ușoare metode de a face o cameră să se simtă mai mare”, George arată rapid.

„Adăugarea lămpilor poate fi dificilă – ca să nu mai vorbim de periculoase – într-o baie umedă, dar există câteva soluții creative pentru pereți! În aceste zile, există o mulțime de lumini minunate montate pe perete cu un preț mai mic de 50 de lire sterline, deci investiți într-una care să se potrivească spațiului dvs. ”.

8. Du-te mare cu dale

Baie cu gresie mare

Credit imagine: David Giles

„Când vine vorba de băi pokey, cu atât sunt mai mari plăcile cu atât mai bine!”, Exclamă el. „Placile mai mici înseamnă mai multe linii de chituire, ceea ce va face ca spațiul să se simtă strâmt și asemănător grilei. Placile mai largi vor face ca o baie să se simtă mai mare, mai ales dacă alegeți culori deschise. „

Sfat de top – dacă preferați plăcile în stil mozaic mai mici, le limitați la o zonă care este deja mică, cum ar fi dușul sau o alcoolă.

9. Alegeți o vanitate mică de depozitare

depozitare baie cu oglindă

Credit imagine: David Giles

„Gândiți-vă că adăugați o cantitate mică de depozitare, mai ales dacă ați epuizat tot potențialul de dedesubt al băii. Puteți obține câteva vanități de stocare destul de compacte în aceste zile, așa că faceți cumpărături până veți găsi unul care se potrivește spațiului dvs. Ascunderea produselor la vedere va declanșa spațiul. „

Sfat de top – alegeți ceva cu picioarele, păstrarea lucrurilor de pe podea ajută la crearea podelei mai generoase.

10. Optați pentru un duș fără rame

Duș fără rame într-o baie gri

Credit imagine: Jamie Mason

„Înlocuirea dușurilor tradiționale, voluminoase, cu una fără ramă, este o modalitate excelentă de a face spațiu”, recomandă George.

„Nu numai că un duș fără ramă va ocupa mai puțin spațiu, ecranul de sticlă și lipsa de tavă vor reduce dezordinea vizuală, făcând camera să se simtă aerisită și deschisă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *