Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Vloggerul Alex Ghiduș trage un semnal de alarmă privind industria YouTube-ului! “Înaintea lui Colo au fost alții care au făcut un conținut foarte murdar și nu s-a sesizat nimeni”

De când vloggerul Alexandru Bălan a instigat la viol într-una dintre postările de pe YouTube, autoritățile sunt cu ochii pe internauți, dar în același timp îi îndeamnă și pe părinți să fie atenți pe cine și ce filmări urmăresc copiii lor. Alex Ghiduș, un alt vlogger cunoscut, ne-a dezvăluit câteva dintre dedesubturile acestei bresle extrem de controversate.

În plin scandal provocat de vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut drept “Colo”, am stat de vorbă cu vloggerul Alex Ghiduș despre toată această situație, dar și despre faptul că, în 2020, tot mai mulți minori au acces nelimitat la rețelele de socializare.

“Personal, nu am avut niciodată un content cu conținut explicit. Niciodată nu am înjurat, niciodată nu am folosit vreun limbaj pe care trebuia să-l cenzurez, pentru că întotdeauna m-am gândit că o să mă întâlnesc pe stradă cu părinții copiilor care mă urmăresc. Pentru că, da, știu că sunt copii care mă urmăresc. Chiar dacă nouă cifrele ne arată că sunt majori toți, știm cu toții că mulți mint cu privire la vârstă, pentru a-și face un cont”, a declarat pentru Libertatea Alex Ghiduș.

“Înaintea lui Colo au fost alți vloggeri care au făcut un content foarte murdar”

Surpriză! Ghiduș este și prieten cu deja controversatul “Colo”, căruia nu-i ia apărarea, însă a dorit să facă o serie de precizări despre industria vloggerilor, care ar putea trage un semnal de alarmă și mai serios. Mai exact, Ghiduș și-a asumat să spună că această industrie trebuie urmărită mult mai atent și că ascunde multe cazuri similare, sugerând că prietenul lui este doar singurul care a ajuns să fie mediatizat: “Ceea ce a făcut el este o mare greșeală. Chiar am vorbit cu el și îi pare foarte rău, doar că atunci nu avea mintea pe care o are acum. Toți evoluăm în viață, nu avem cum altfel”, a încercat să-l scuze pe “Colo”. Ghiduș spune pe șleau faptul că, în spațiul virtual românesc, “Colo” nu este singurul vlogger care a făcut astfel de declarații, existând și alții, care însă nu au ajuns în vizorul autorităților.

“Cred că fiecare dintre noi greșim și dacă punem la zid fiecare om care a greșit și îl arătăm cu degetul, oamenii nu o să poată să revină la o formă bună a lor. Toți oamenii care, de exemplu, merg la pușcărie, nu vorbesc aici despre el, oamenii care au făcut lucruri mai grave, se reabilitează. Toți oamenii care au greșit în viață trebuie să aibă o șansă să revină la normal. Nu mi se pare ok să se arate mereu cu degetul pentru o greșeală care a fost făcută în trecut. Trebuie să-i ajutăm. Sincer, nu el merita să fie arătat cu degetul. Nu vreau să dau nume, dar înaintea lui au fost vloggeri care au făcut un content foarte murdar și nu s-a mai sesizat nimeni. Nu li s-a atras atenția”.

Pe de altă parte, tânărul este de părere că este și de datoria părinților să verifice canalele de YouTube și creatorii de content pe care îi urmăresc copiii lor, nu să-i lase nesupravegheați. “Mă întâlnesc cu oameni pe stradă, cu părinți, care îmi spun că sunt mulțumiți de conținutul meu, că copiii lor mă urmăresc și că se bucură că nu înjur. De fiecare dată când sunt abordat de un astfel de părinte îi spun că este și de datoria lui, dacă îi permite sau nu să urmărească postările mele. Că poate un vlogger specifică faptul că filmarea nu se adresează copiilor, dar ei au acces, iar asta nu este vina celui care postează”.

VIDEO: Cosmin Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *