Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Idei de plante de baie – cele mai bune plante pentru a alege să creeze o oază liniștită

Băile sunt în acest moment, pentru verdeață. Și avem o serie de idei geniale de plante de baie pentru a perfecționa tendința în propria casă, care poate fi introdusă în cea mai mică baie.

Umplerea băilor noastre, pentru a crea un „Spathroom”, este o tendință care nu vede semne de scădere. Dar nu toate plantele pot prospera sau chiar supraviețui în mediul cald și umed al unei băi. Luați în considerare întotdeauna mediul de viață înainte de a vă îndrăgosti de un frunziș care nu este potrivit pentru camera dorită.

Plantele sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți băile în orice fel de moduri imaginative. Frunzișul verde poate îmbunătăți schemele de culori ale băii, adăugând o culoare accent fără a decora. Pe lângă faptul că primește o dispoziție înălțătoare, datorită elementului naturii fiind prezent în interior.

Îi întrebăm pe experți care sunt plantele care sunt cele mai potrivite pentru a crea stilul de „spațiu”.

Ce plante sunt cele mai bune pentru băi?

Ca regulă generală pentru plantele de casă este să te gândești unde ai găsi planta în habitatul său natural.

Ce plante sunt cele mai fericite în această cameră umedă, adesea întunecată? Pentru a ajuta la plante specifice care prospera într-un mediu de baie, am solicitat experților Patch Plants.

Credit imagine: Patch Plants

„Veți găsi Boston Ferns în sălbăticie în zone umede și umbroase, precum mlaștinile și pădurile, în America de Sud și Centrală, Indiile de Vest și Africa”, explică Megan Spink, medic de la Patch.

„Adoră oriunde umed, cald și nu prea luminos. Când ai grijă de unul acasă, regula este să nu lași niciodată o ferigă din Boston să se usuce. Asigurați-vă că mențineți nivelul umidității și umidității solului ridicat. „

„Bromeliile și plantele de aer sunt folosite în condițiile pădurilor pluviale, ele prospera în medii de baie”, explică Michael Perry din The Joy of Plants. Sfătuind, „Un spritz rapid de apă la fiecare câteva zile este toată umezeala de care au nevoie.

Idei de plante de baie

1. Accentează culori puternice ale băii cu frunziș

Idei de plante de baie

Credit imagine: Colin Poole

Utilizarea de culori puternice, întunecate, cum ar fi negru, ardezie și bleumarin a fost o tendință în creștere pentru grădinile noastre în ultimii ani. Pentru simplul fapt că culorile închise accentuează perfect verdeața. Cu cât fundalul este mai întunecat, cu atât tonurile naturale ale frunzelor sunt cu adevărat „pop”.

Dacă baia dvs. este vopsită într-o nuanță închisă la modă, nu puteți greși dacă o umpleți cu o abundență de verdeață.

2. Umpleți colțul băii cu o ferigă

Idei de plante de baie

Credit imagine: Lizzie Orme

Nimeni nu pune copilul în colț, dar o ferigă fabuloasă – da, vă rog! „Băiatul este o alegere excelentă pentru camerele la nivel scăzut, așa că o baie fără fereastră este ideală”, spune Michael.

„Există și o gamă uriașă de culori și forme diferite ale frunzelor pe care le puteți încorpora.” Deci, oricât de întunecat sau îngrijit este colțul băii, există o varietate de ferigă pentru a adăuga o anumită finețe.

3. Înconjoară-te de natură în timp ce te îmbăie

idei de plante de baie

Credit imagine: Lizzie Orme

Pentru a beneficia de elementul naturii, trebuie să vă înconjurați de plante, pentru a crea senzația de spa finală. Dedicați un raft întreg în ghivece, poziționat aproape de baia dvs., astfel încât să puteți lua totul în timp ce vă faceți baie.

Însă merită să te gândești cum să le îngrijești cel mai bine în baie. „Plantele cu ghivece au întotdeauna nevoie de drenaj, dar asta nu înseamnă că nu puteți planta în ghivece fără drenaj”, explică Michael. „Doar asigurați-vă că includeți un strat de pietriș și verificați udarea.”

4. Creează vibrații de duș în aer liber

plantă lângă ecrane de duș

Credit imagine: Colin Poole

O fabrică statuară a stat de cealaltă parte a unui ecran de duș de sticlă ajută la crearea senzației de duș în elemente – dar din intimitatea propriei case, desigur!

Reflecția din sticlă va ajuta la crearea iluziei de mai multă verdeață, un mod simplu, dar eficient de a face elementul decorativ al plantelor dvs. să meargă mai departe.

5. Folosiți tavanul pentru plantele agățate

Credit imagine: TI Media

Utilizați umerase de macrame la modă pentru a suspenda frunzele de sus, în stilul junglei. Utilizați tavanul ca al 5-lea perete, eliberând pereții efectivi pentru șinele de prosop și dulapuri. Utilizarea fiecărui centimetru de spațiu liber este esențială, deoarece atât de des băile pot lipsi de spațiu – în special în băile mici.

„Ghivecele de aspirație vă permit să atârnați ușor plantele de pe suprafețele peretelui fără a crea nicio fixare și sunt incredibil de versatile, permițându-vă să înmuiați peisajul de perete” sugerează Michael imaginativ.

6. Folosiți oglinzi pentru a reflecta frunzișul

idei de plante de baie

Credit imagine: Colin Poole

Plasarea plantelor în vederea unei oglinzi poate parcurge un drum lung pentru a stimula efectul vizual. „Sub oglindă se va crea un efect de pajiște frumos, care te va face să simți că privești pe o fereastră, înconjurat de frunzișuri delicioase” sugerează Michael gânditor.

7. Plasați o singură orhidee drăguță

plante de orhidee în băi

Credit imagine: Lizzie Orme

Orhideele nu adoră nimic altceva decât umiditatea, așa cum ar experimenta în habitatul lor tropical natural. O singură tulpină elegantă într-un vas decorativ este uneori tot ce are nevoie de un pervaz pentru baie.

8. Luați în considerare cerințele de lumină

Credit imagine: Matt Cant

În timp ce toate plantele de baie vor fi asemănătoare cu o dragoste pentru umiditate, nu toate vor avea nevoie de lumină în aceleași măsuri. Unele soiuri de ferigi, de exemplu, deoarece trăiesc în lumina plină de pădure a unei păduri pe care le pot la fel de fericite în lumina directă a soarelui, așa cum pot fi în umbră parțială.

Dedicați ferestrele pentru acele plante care au nevoie de mai multă lumină. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile de îngrijire ale plantelor alese înainte de a decide cu privire la poziționarea în cameră.

9. Păstrează-l simplu

Credit imagine: Jamie Mason

Uneori mai puțin este mai mult. Nu trebuie să oferiți o pădure tropicală pentru a vă arăta baia – mai ales dacă stilul preferat este minim. O plantă simplă, potrivită cu ghivece de pe un raft este tot ce ai nevoie pentru a întâmpina tendința în casa ta.

Plantă în ghiveci de ferigă cu stea albastră

„Toby Blue Star Fern” de Patch Plants este potrivit pentru băi

Care plantă este cea mai potrivită pentru băile fără ferestre?

Pe măsură ce ne-am atins de ferigi anterioare, un soi fabulos de plante pentru băi întunecate și ușoare. „Băiatul este o alegere excelentă pentru camerele la nivel scăzut, așa că o baie fără fereastră este ideală”, spune Michael.

Ce plante ar trebui să evit să pun în baie?

Credit imagine: Patch Plants

Evitați plantele din Africa de Sud precum Cacti și suculente. „Ei ies în evidență în pădurile uscate, bătând în soarele aprins”, subliniază Megan. „Când aveți grijă de ei, gândiți-vă la deșert! Multa si multa lumina, nu multa apa. Acestea sunt foarte susceptibile la putregaiul rădăcină dacă sunt suprasolicitate și, de obicei, puteți face foarte puțin pentru a le salva. ”

Salvați suculentele și mutați-le în baie cât mai repede.

Lasă-ți baia să devină o junglă – nu a fost niciodată atât de la modă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *