Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum să tapetezi un perete de caracteristici – și ce perete de hârtie, cu sfatul experților de la Graham & Brown

În timp ce cu toții petrecem mai mult timp în casele noastre, pentru mulți, acest lucru ne-a încurajat să ne angajăm în proiecte ușoare de bricolaj pentru a ne reîmprospăta împrejurimile și a îmbunătăți spațiul în care locuim.

Fie că are un micșor major, în stilul lui Marie Kondo, obține toate forțele solare și dăruiește grădinii o molidă sau în cele din urmă pictează pereții obișnuiți ai băii, cercetări recente * comandate de Graham & Brown au constatat că 86% dintre cei chestionați au preluat o nouă sarcină de bricolaj în timpul blocării.

Dar dacă sunteți în căutarea unui aspect nou și noul în casa dvs., tapetarea unui perete de caracteristici din livingul dvs., sufragerie sau dormitor, ar putea fi doar ceea ce trebuie să vă ducă spațiul de la drab la fab.

Jody Hudson, Stylist și James Hughes, Decoratorul in-house de la Graham & Brown își împărtășesc ghidul pas cu pas despre modul de tapetare a unui perete de caracteristici. Folosește-l și revigorarea camerei tale ar trebui să fie o briză …

Ce perete ar trebui să fie un perete caracteristic?

Credit imagine: Graham & Brown

Un perete de caracteristici poate defini un spațiu, astfel încât alegeți-vă peretele înțelept. Acestea sunt o modalitate genială de a evidenția caracteristicile arhitecturale existente sau de a zona spațiul dintr-o casă deschisă. Sânii de șemineu și pereții din spatele capetelor fac puncte focale interesante.

Ce culori ar trebui să fie celelalte pereți?

Adăugarea unui perete de funcții poate fi o modalitate excelentă de a injecta culoare și model în casa ta, dar întreaga cameră nu trebuie să fie îndrăzneață și luminoasă pentru a face o declarație.

Graham & Brown împerechează fiecare tapet cu patru nuanțe de vopsea coordonatoare, așa că alegeți să se potrivească cu o nuanță mai neutră pentru a oferi camerei tale un echilibru liniștitor.

Cum să tapetezi un perete de caracteristici

Credit imagine: Graham & Brown

1. Pregătiți-vă peretele

Pregătirea pereților pentru tapetare este rapidă, ușoară și esențială. Începeți mai întâi eliminând orice grăsime, praf sau murdărie cu un burete umed și umpleți toate fisurile mici cu umplutură. Pentru pereți cu adevărat supărătoare, gândiți-vă mai întâi la aplicarea unei hârtii de captuseală, pentru a obține o bază netedă.

2. Desenați o linie de plumb

Începeți prin a trage o linie de plumb (o linie dreaptă verticală de pe care veți agăța prima picătură de tapet), la aproximativ 50 cm de colțul din stânga peretelui pe care sunteți pe punctul de a fi hârtie.

3. Lipiți peretele

Aplicați pasta de tapet direct pe perete cu ajutorul unei role de vopsea sau a unei perii largi. Lipiți peste linia de plumb și cu cel puțin 2 cm mai mare decât lățimea tapetului.

Folosiți o perie subțire de vopsea pentru a adăuga pastă în partea superioară a peretelui, în jurul soclurilor și chiar deasupra fustei, pentru a evita ridicarea tapetului când este uscat.

Credit imagine: Graham & Brown

4. Agățați hârtia

Tapetul poate fi apoi agățat, direct de pe rulou, folosind o perie de vopsea curată și uscată pentru a o netezi în loc, permițând 2-3 cm în plus în partea de sus și de jos. Deșeurile umede vă vor permite să bagați hârtia în locul potrivit, alinind-o cu linia de plumb, apoi pornind spre centru, periați orice bulgări sau bule de aer în lateral.

5. Decupați tapetul

După ce este netedă, tăiați excesul de hârtie în partea de sus și de jos cu foarfece ascuțite sau cuțit.

Credit imagine: Graham & Brown

6. Treceți la următoarea picătură

Pentru a doua picătură, verificați dacă designul dvs. se potrivește de-a lungul marginilor tapetului. Începând din partea de sus, potriviți hârtia în timp ce o agățați de pe rulou, periați ușor hârtia pe perete în timp ce mergeți, hârtia va aluneca pe loc.

Când ajungeți în partea de jos a peretelui, verificați de două ori că modelul se potrivește și nu există niciun gol, trăgând înapoi hârtia și îndepărtându-l înapoi, dacă există bule – hârtia este destul de iertătoare!

7. Repetați până când peretele este acoperit

Repetați până când ați acoperit peretele și utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta orice pastă care s-a scurs pe hârtie.

How-to-wallpaper-a-feature-wall

Credit imagine: Graham & Brown

Deci, ce pereți din casa ta se vor transforma în acest weekend?

* Dimensiunea totală a eșantionului a fost de 1,001 adulți din Marea Britanie. Lucrările de teren au fost întreprinse între 4 și 5 mai 2020. Toate cercetările efectuate aderă la codul de conduită al Societății de Cercetare a Pieței din Marea Britanie (MRS) (RWB) din 2019 (RWB) sunt înregistrate la Biroul comisarului pentru informații și respectă DPA (1998).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *