Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Sfaturile de compost ale lui Alan Titchmarsh includ utilizarea covorului – aflați cum și de ce?

În fiecare săptămână pe „Creste-ți propriul acasă cu Alan Titchmarsh”, grădinarul și echipa sa împărtășesc înțelepciunea lor în lumea fructelor și a legumelor în creștere.

Oriunde ai alege să-ți crești singur – fie că este vorba de paturi de grădină, ghivece de terasă sau în plantatoare de bucătărie – săptămâna aceasta, Alan a dezvăluit sfaturile sale de compost pentru a-ți ajuta eforturile să reușească.

„Toate plantele de fructe și legume au nevoie de un singur lucru pentru a prospera și acesta este bun sol ”, spune Alan, accentul său pe cuvântul bine. „Solul bun are nevoie de materie organică în acesta, pentru a oferi substanțe nutritive și pentru a menține umiditatea.”

„Acei nutrienți provin din grămada de compost”, explică el.

Sfaturile de top ale lui Alan Titchmarsh

Coș de compost din lemn în grădină

Credit imagine: Gerald Corbett

„Puteți cumpăra pământ îmbogățit cu el în saci, desigur, dar cu mulți dintre noi cosirea și tăierea acum este un moment minunat pentru a salva niște bănuți ”, sugerează el. „Și creează-ți propriul compost de grădină.”

„O grădină mare are nevoie de o grămadă mare de compost, dar chiar și o mică grădină se poate potrivi cu una”. El recomandă un compozitor din lemn (cum ar fi mai sus) de cel puțin un metru pătrat, „este mai mic și tinde să se usuce”, spune el.

Asigurați-vă un cadru bun, pentru a opri „alunecarea și alunecarea în toată grădina dvs.”, adaugă el.

Ce să-ți pui grămada de compost

Coș de compost în bucătărie

Credit imagine: David Brittain

„Ce pui? Deseurile de legume și buruienile tale. Tăiați moale din flori și cositoare de gazon, sugerează el. El avertizează împotriva adăugării unor buruieni de grădină comune. „Nu există buruieni cu rădăcini groase, pentru că ar putea supraviețui.”

„Fără produse alimentare din casă, fără pâine, fără legume fierte”, recomandă el. Dar continuă să spună: „cojile de cartofi sunt în regulă, iar cojile de ou sfărâmate sunt în regulă – nu se vor descompune, dar îi vor da un pic de corp”.

grămadă de compost cu covor

Credit imagine: TI Media

După ce ați adăugat toate ingredientele, așa cum sugerează Alan, el vă recomandă un improbabil sfat de grădină, care este să folosiți covor pe grămada de compost. Cum și de ce, vă puteți întreba?

El explică: „Obțineți o bucată de covor vechi și trageți-o în partea de sus și asta va împiedica razele soarelui să o învețe”.

Puteți pune o conductă de furtun pe vreme foarte uscată, dar în restul timpului, el recomandă acoperirea covoarelor pentru a-l ajuta pe parcurs.

„Este nevoie de câteva luni pentru ca compostul tău să fie gata, dar, după ce vei începe, vei fi pe rolă”, spune el cu entuziasm.

Legenda despre grădinărit este pe ecranele noastre în fiecare săptămână învățându-ne cum să cultivăm fructe și legume. Prinde următorul „Crește-ți propriul acasă cu Alan Titchmarsh”, luni, ITV, de la ora 20.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *