Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Expertul explică de ce ar trebui să fim bureți cu microunde înainte de a curăța!

Trebuie să curățați bureții cu microunde? Îți speli mănușile de spălat înainte de a face vasele? Dacă nu, s-ar putea să fie momentul să începi.

Pe măsură ce curățăm acum mai mult decât oricând, este momentul perfect pentru a evalua modul în care ne facem mai murdare locuințele, fără a ne curăța cârpele de curățare și multe altele.

Echipa de experți în curățare de la End of Tenancy London, o firmă de servicii de curățenie de top, a subliniat cum este cel mai bine să ne menținem curate casele – cât de des ar trebui să facem curățare sau să înlocuim instrumentele noastre de curățare.

Cât de des ar trebui să curățați sau să înlocuiți elementele esențiale de curățare?

curățare bureți, cârpe și perii

Credit imagine: Debi Treloar

Cât de des trebuie să curăț bureții?

„Bureții murdari de mâncare pot adăposti bacterii periculoase precum E.coli, motiv pentru care este important să le înlocuim în mod regulat”, explică experții. Sfatul este să înlocuiți bureții săptămânal, dar dacă doriți să minimizați deșeurile, echipa oferă câteva sfaturi de curățare de top;

„Puneți buretele în cuptorul cu microunde, saturați-l în apă (1/4 cană pentru bureți scrub și 1/2 cană pentru celuloză). Apoi, se încălzește la temperaturi ridicate timp de un minut (scrub) sau două minute (celuloză). ”Se presupune că bureții cu microunde pot săpate 99,9% din germeni.


„Amestecați 3/4 cană de înălbitor într-un galon de apă și înmuiați buretele timp de cinci minute, apoi clătiți.”


„Înmuiați buretele în oțet cu putere maximă timp de cinci minute, apoi clătiți.”

„Adăugați buretele la o sarcină obișnuită de mașină de spălat vase, folosind setarea„ uscat încălzit ”.”

Cât de des trebuie să curăț cârpele?

„La fel ca bureții, cârpele de curățare sunt un teren de reproducere pentru bacterii – mai ales dacă sunt folosite zilnic pentru sarcini. Trebuie să înlocuiți cârpele de curățare la fiecare două luni doar dacă le mențineți curate. „

Între înlocuirea lor, experții recomandă spălarea lor săptămânală și uscarea la aer pentru a preveni mirosul „umed”.

Cât de des trebuie să curăț mănuși de cauciuc?

spălarea mănușilor lângă chiuvetă de bucătărie

Credit imagine: Trevor Richards

Ar trebui să ne spălăm mănușile de spălat, cine știa? „Mănușile pe care le purtați pentru spălarea sau spălarea toaletei ar trebui să dureze mult timp dacă aveți grijă. Curățați mănușile cu apă caldă și săpun după fiecare utilizare – și înlocuiți-le numai după semne de degradare! ”. Desigur, folosiți o pereche diferită pentru bucătărie și baie.

Cât de des trebuie să curăț cârpe din microfibră?

„O alternativă de durată mai lungă a prafelor de pânză, pânzele din microfibră sunt mai dure și pot fi spălate și refolosite de multe ori înainte de a se desprinde.”

„Cu toate acestea, ca orice cârpă, ele trebuie totuși curățate în mod regulat. O dată pe săptămână, aruncați cârpele din microfibră în rufe și lăsați să se usuce ”, spun profesioniștii de curățare.

Cât de des trebuie să curăț perii de scrub din plastic

„Periile de plastic durează mult timp și tind să fie mai durabile decât pânzele și bureții. Va trebui să înlocuiți periile după semne de degradare, cum ar fi subțierea peri, și să le oferiți o clătire bună și atingeți după fiecare utilizare. „

Cât de des ar trebui să curăț pene de ploaie sau pânză?

Duster de pene și perii de curățare

Credit imagine: Lizzie Orme

„Un praf de pene nu va trebui să fie înlocuit până când nu apar semne de degradare, cum ar fi pene care cad. Dar va trebui să oferiți stropii de pene o scuturare săptămânală și să vă spălați cu apă caldă și săpun lunar. ”

„Ca și curățarea cârpilor, dacă sunt folosite în mod regulat, pulberile de pânză trebuie spălate mai des și lăsate să se usuce la aer.

Cât de des trebuie să curăț capetele de mop?

„Mopurile care se scufundă în apa murdară pot provoca acumularea de bacterii în timp. Este recomandat să înlocuiți capetele de mop la fiecare 2 luni. Între timp, asigurați-vă că se clătește și se usucă după fiecare utilizare. ”

Sunteți vinovat că v-ați neglijat curățenia esențială de curățare ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *