Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Predicția prețurilor locuințelor lui Phil Spencer – „Se va înrăutăți”

Este posibil ca Rightmove și Zoopla să fi înregistrat niveluri record de interes în urma redeschiderii pieței imobiliare. Cu toate acestea, Phil Spencer prezice că prețurile locuințelor vor scădea în următorul an.

Vorbind cu Hello Magazine, expertul imobiliar a dezvăluit ce ne putem aștepta de la piața imobiliară în urma coronavirusului. Întrebat dacă prețurile locuințelor vor scădea în anul următor, el a explicat că lucrurile se vor înrăutăți mult înainte să se îmbunătățească.

Predicția prețurilor pentru case ale lui Phil Spencer

„Răspunsul depinde de cât timp rămân restricțiile și de cât de adânci se dorește economia”, a declarat prezentatorul „Locație, locație”. „Dar ceea ce nu putem avea factorul de piață al locuințelor este că o mare parte din aceasta este determinată de sentimente și de cum simt oamenii.”

Predicția prețului casei Phil Spencer 3

Credit imagine: VALERY HACHE / Personal / Getty

„Deci, dacă se simt inconfortabil sau nervos în legătură cu economia sau locul de muncă – se va traduce prin faptul că nu se întâmplă prea mult pe piața locuințelor”, explică el. „Oamenii nu vor simți că împrumută bani în plus”.

„Dar prețurile locuințelor nu cresc – asta este absolut sigur! Depinde de încrederea consumatorilor și de cât durează pentru a reveni. ”

„Predicția mea personală (și nu sunt economist), ar fi de aproximativ cinci procente imediat. Și minus aproximativ 12% în timpul unui an ”, adaugă el. „Cred că se va înrăutăți.”

predicția prețurilor casei phil spencer 1

Credit imagine: Colin Poole

Predicția prețurilor la case ale lui Phil Spencer este cruntă. Mai ales, după ce ultimele cifre de la Rightmove și Zoopla au demonstrat un interes crescut pentru cumpărători.

Creșterea cererii a avut mulți optimisti pentru o revenire rapidă la puterea pieței de pre-blocare. Cu toate acestea, chiar Zoopla a abordat revenirea la cerere cu precauție.

Predicția prețului casei Phil Spencer 2

Credit imagine: Heather Young

„Criza COVID și blocarea de 50 de zile au creat un impuls neașteptat al cererii de locuințe”, explică Richard Donnell, director de cercetare și informații Zoopla. „Multe gospodării sunt probabil să reevalueze ceea ce își doresc de la casa lor. Aceasta ar putea explica amploarea cererii care revine pe piață. ”

„Cu toate acestea, ne așteptăm ca cea mai recentă revenire a cererii să se modereze în săptămânile următoare, deoarece cumpărătorii și vânzătorii vor începe să aibă mare prudență”, adaugă el.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă piața imobiliară în acest moment, dacă sunteți hotărât să vă mutați în acest moment, Phil Spencer are câteva cuvinte finale de înțelepciune:

„Dacă te vei muta, atunci trosnește-l sau stai!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *