Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Ar trebui să solicit o vacanță ipotecară? Explică Martin Lewis

Săptămâna trecută s-a anunțat că concediile ipotecare urmau să fie prelungite cu încă trei luni. Aceasta ar putea suna ca o veste bună, dar Martin Lewis vă avertizează că trebuie să vă gândiți cu atenție la întrebarea: „ar trebui să fac o cerere pentru o vacanță ipotecară?”

Milioane de oameni au solicitat deja vacanțe ipotecare pentru a-i ajuta în acest timp financiar dificil. Cu toate acestea, atunci când noua extensie este aprobată, va trebui până la 31 octombrie să solicitați o prelungire.

Cu toate acestea, apărând în această dimineață, expertul nostru preferat în economisirea de bani ne-a aruncat (și Phil) speranțele naive că o vacanță ipotecară a fost o idee bună. „O veste atât de bună, încât vacanța ipotecară a fost prelungită?”, A întrebat Phil.

ar trebui să solicit o vacanță ipotecară 3

Credit imagine: Errol Griffith / EMPICS Entertainment / PA

– Bine aproape extins, a explicat Martin. „Am avut propunerile autorității de reglementare. Așteptăm să aflăm dacă a fost ștanțat cauciuc – astăzi sau mâine. ”

Ceea ce este o veste bună pentru acei oameni care merg „Oh, nu prea am nevoie de una acum, dar sunt îngrijorat de faptul că finanțele mele vor merge înainte și mă simt presurizat să ia una în cazul în care simt nevoia să profite de ocazie. . Ei bine, nu trebuie să faci asta. Aveți până la 31 octombrie. „

Pentru cei care au avut deja o vacanță ipotecară și simt că au nevoie de alta, bine puteți obține alte trei luni. Aceasta este cealaltă extensie care se prezintă. Deci, puteți vorbi cu creditorul dvs. ipotecar și, dacă finanțele dvs. sunt afectate de Coronavirus, puteți solicita o altă vacanță ipotecară. „

Ar trebui să-mi iau o vacanță ipotecară?

„Acum trebuie să fiu foarte simplu aici”, avertizează Martin. „Acest lucru ar trebui să faceți dacă aveți nevoie de el și nu ar trebui să faceți dacă nu aveți nevoie. Acest lucru nu este doar pentru a lua voință prost. „

„Iată de ce trebuie să fii atent.”

ar trebui să solicit o vacanță ipotecară 2

Credit imagine: Jonathan Jones

„În primul rând, este vorba despre o vacanță de plată ipotecară și nu pentru o vacanță cu dobândă. Deci nu plătiți ipoteca, dar dobânda continuă să crească în timp ce sunteți în această vacanță de plată. ”

„Așadar, pentru a vă da un exemplu, dacă ați rămas 20 de ani de la ipoteca dvs. și ați plătit 700 de lire sterline pe lună și ați luat o vacanță de plată ipotecară de șase luni – trei luni plus trei luni – atunci la sfârșit, ați dori aveți 19 ani și șase luni de plată și v-ar costa 725 de lire sterline pe lună, astfel încât în ​​fiecare lună plățile dvs. vor crește cu 25 de lire sterline. ‘

„Cu atât mai puțin timp îți rămâne și cu atât dobânda este mai mare, asta ar putea vedea plățile crescând cu 50 de lire sterline, 75 de lire sterline, 100 de lire pe lună. Acesta este primul motiv pentru a fi foarte atent și gândește-te înainte de a o face. ”

„Al doilea este că, în timp ce acestea nu vor merge în dosarul dvs. de credit, companiile ipotecare vor căuta dacă ați luat o vacanță la plată. Nu o pot face din fișierul dvs. de credit, dar pot utiliza lucruri numite servicii bancare deschise sau istoricul plăților. ”

ar trebui să solicit o vacanță ipotecară 1

Credit imagine: Ti-Media

„Vor putea urmări dacă ați avut o vacanță la plată și nu știm cu exactitate impactul, dar este posibil să aibă cel puțin un efect dăunător minor – în unele cazuri – că veți primi o ipotecă sau un alt credit în viitorul.’

Martin dezvăluie că a rupt această poveste în urmă cu trei săptămâni. Autoritatea de reglementare a inclus-o în anunț, după ce Martin și echipa sa l-au confirmat de ei, pentru că Martin a auzit că asta se întâmplă.

Verdictul final al lui Martin

„Dacă aveți nevoie, faceți-o, pentru că nu este nicăieri atât de neplăcut ca lipsesc plățile ipotecare”, spune Martin. „Dacă îți lipsești aceste, asta îți va pierde scorul de credit.”

„Dar dacă nu aveți nevoie, nu o faceți. Aceasta este regula simplă. Ia-ți o vacanță ipotecară numai dacă ai nevoie de una. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *