Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Sfatul lui Alan Titchmarsh pentru creșterea căpșunilor – folosind un strat de covor

Ne bucurăm de noul spectacol de grădinărit Cultură-ți propriul acasă cu Alan Titchmarsh. Săptămâna aceasta ne-am uitat cum și-a împărtășit sfatul ingenios pentru căpșuni în creștere – unde el a folosit covoare sub formă de covoare, așa cum nu l-am mai văzut niciodată folosit!

Saptamana de saptamana in cadrul emisiunii Alan, impreuna cu echipa sa Love Your Garden David Domoney, Katie Rushworth si Frances Tophill – isi impartasesc secretele in spatele celor mai bune metode de a cultiva fructe, legume si multe altele de acasa.

„În culmea verii, un fruct care trebuie să aibă orice grădină este căpșunul”, a exclamat Alan în episodul de aseară. „Noi britanicii ne calcăm peste 150.000 de tone pe an!”, Continuă el.

„Cu puțină grijă îi poți crește în orice grădină de dimensiuni”, continuă să spună guru-ul grădinar. Înainte de a împărtăși sfaturile lui despre cum să faci cel mai bine asta …

Sfaturile lui Alan pentru cultivarea căpșunilor acasă

Căpșuni de casă într-un coș

Credit imagine: David Brittain

„Pregătiți-vă solul lucrând cu niște îngrășământ organic”, începe Alan. Și asigurați-vă că plantele sunt bine udate, cu un sistem de rădăcină bine umplut și bun înainte de a le planta. „Plantează-le la o distanță de un picior”, spune el pentru îndrumare.

„La fel ca toate florile cu fructe moi sunt primul semn că planta dvs. de căpșuni este pe cale să fructeze”, explică el. Vorbind despre fructele de pădure care ies din mijloc, el spune: „Dacă voi pleca așa, vor sta pe pământ, lingurile le vor mânca – vor fi acoperite de noroi. Care este soluția?

„Nu sunt numiți căpșuni degeaba”, explică el, „Ceea ce trebuie să faceți este să scoateți paie în jurul lor”, „Oh, hai Alan care are paie în acest moment?” Se întreabă în glumă.

Atunci se gândește în afara casetei să-și dovedească acreditările de grădinărit și ajunge la un mobilier de acasă improbabil care să te ajute!

„Am avut niște covoare vechi, am preluat și am făcut aceste covorașe de căpșuni, dacă doriți. Este un pătrat cu un cerc în mijloc, care stă în jurul lor ”, explică el. „Și va ține căpșunile de pe pământ.” Alan ingenios, aceasta este o modalitate de a încuraja în grădină.

căpșuni care cresc pe paie

Credit imagine: Pia Tryde

De asemenea, spectacolul subliniază tăieturile de iarbă sau nisipul va face treaba – dacă nu aveți niciun covor de rezervă !.

„Plantele de căpșuni nu au nevoie de mult spațiu pentru a prospera. Deci sunt perfecte pentru cele mai mici spații în aer liber ”, explică Alan. Înainte de a continua să creeze un vas de căpșuni. arătându-ți că nici nu ai nevoie de o grădină pentru a crește căpșuni

Vorbind despre beneficiile pe care le are grădinăritul Alan spune: „Ceea ce a devenit clar în ultimele săptămâni trecute este proprietățile vindecătoare de a vă face mâna ghinionistă și de a privi cum crește ceva.”

Tocmai acest sentiment a fost cel care a inspirat noul său spectacol Grow Your Own At Home.

Noul spectacol de grădinărit se difuzează în fiecare seară de luni, pe ITV, la ora 8.30 p.m. Încurajarea națiunii să înceapă să-și crească singură de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *