Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cercetările dezvăluie că această culoare a ușii din față aduce un plus de valoare locuințelor

Pe măsură ce piața imobiliară se deschide din nou, dacă căutați să puneți casa pe piață, ar putea merita să vă pictați mai întâi ușa din față. În realitate, ar putea valora până la 4000 de lire sterline!

Așa este, cercetările noi dezvăluie diferența pe care o poate aduce culoarea ușii din față pentru locuințele tale.

ușa din față albastră

Credit imagine: Colin Poole

Pentru a oferi proprietarilor de case un avantaj atunci când își vând casa Casa de vânzare rapidă a analizat aspecte potențiale care ar putea afecta valoarea unei proprietăți. Experții locatari au descoperit că unul dintre elementele cheie care afectează valoarea unei case este culoarea ușii din față!

Deci, ce ușă față color adaugă cea mai mare valoare unei proprietăți? Cercetarea a dezvăluit că albastrul este cea mai valoroasă culoare a ușii din față, adăugând în medie 4.000 de lire sterline.

La scurt timp în spatele albastru este alb, ceea ce adaugă aproximativ 3.400 de lire sterline la valoarea unei case.

Nu este surprinzător de maro este cea mai puțin valoroasă, scădând valoarea proprietății cu o medie de 700 de lire sterline. Îndepărtarea influenței culorii în minte, un expert în proprietăți îi recomandă celor care doresc să vândă pentru a evita „culorile extreme” și pentru a păstra lucrurile „neutre”.

ușă față în culori neutre

Credit imagine: Carl Hodgeson

„Culorile extreme pentru uși sunt grozave dacă doriți să vă injectați personalitatea în proprietatea dvs., dar nu sunt grozave pentru vânzarea caselor”, subliniază Alex Willcocks din Burbeck Interiors. „Aș recomanda să vă pictați ușa din față într-o culoare neutră. Sau pentru o proprietate mai modernă, optați pentru un stil mai contemporan ca punct focal. ”

Intrigată de concluzii, cercetările au analizat psihologia din spatele diferitelor culori ale ușilor.

„Culoarea este un instrument puternic pentru a comunica acțiune, a influența alegerea și chiar a schimba starea de spirit a oamenilor. Poate chiar să influențeze reacțiile fiziologice „, explică Lee Chambers MSc MBPsS, un psiholog de mediu și consultant de bunăstare, care a ajutat la studiu.

valorile culorilor ușii din față

„În timp ce în design de birou, folosim verde în medii de regenerare, iar albastru în medii productive. Culoarea ușii dvs. din față poate influența percepția inițială a cumpărătorilor. Ochii noștri sunt atrași de punctele de intrare, așa că o ușă din față este adesea unul dintre primele lucruri pe care le observăm. ”

Pentru a determina rezultatele, cercetarea a analizat peste 1.000 de proprietăți pe Zoopla, cu sediul în Marea Britanie. Toate cu 3 dormitoare și o grădină și calculat prețul mediu. 10 proprietăți ale fiecărei culori a ușii au fost alese, la întâmplare, pentru a vedea dacă există o diferență de preț în medie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *