Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

A desfiintat sau nu Directia Juridica pentru a-si scapa tatal de proces?

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a spus, sambata, ca premierul a aflat despre acuzele aduse lui Florin Citu, cum ca ar fi desfiintat o sectie din Minister pentru a evita un proces in care este implicata familia acestuia si a dispus verificari.

Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a declarat, sambata, la Antena 3, ca i-a adus la cunostinta premierului acuzele la adresa ministrului Finantelor, Florin Citu, cum ca ar fi desfiintat o sectie din Minister pentru a evita un proces in care ii este implicata familia si vor urma verificari.

„Da (am discutat cu Orban n.red.). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil sa fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaste situatia. Trebuie sa se informeze. A fost reactia normala, ca va verifica sa vada ce se va intampla. Orice trebuie verificat, lamurit, daca este real sau nu. Noi avem aceasta politica foarte clara, sa verificam si o sa va prezentam concluzia”, a declarat Virgil Guran.

Acesta a adaugat ca Directia Juridica inca exista in cadrul Ministerului.

„Am vorbit inclusiv cu domnul Citu azi (sambata – n.r.). M-a spus ca Directia Juridica exista in continuare in minister. Ca acel dosar cu tatul lui nu i-a parvenit lui, nu este adevarat ca este retinut de el”, a mai declarat Guran.

Citu e acuzat ca ar fi desfiintat Directia Generala Juridica din Ministerul pe care il conduce, pentru a evita un proces in care este parte tatal sau. Terenul de 50 de hectare de langa partia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Citu. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul roman ar trebui sa fie aparat chiar de ministerul condus de Citu, care ar trebui sa se judece cu parintii ministrului.

Citu a desfiintat Directia Generala Juridica a Ministerului de Finante, prin Hotararea de Guvern nr. 380 din 2020.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *