Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

S-au relevat cele mai frecvente bacterii din bucătărie

Baia este adesea dată cu o reputație proastă de a fi infestată cu germeni. Cu toate acestea, Bucătăria este la fel de rea, dacă nu chiar mai rău. Veți fi șocat să auziți ce bacterii din bucătărie s-au dovedit a fi cele mai frecvente.

Un studiu realizat de microbiologul Dr. Hughes cu lumea Currys PC a dezvăluit că cei mai comuni doi agenți patogeni găsiți în bucătărie au fost P. aeruginosa, urmată de Streptococi Faecal.

Bacterii în bucătărie

P.aeruginosa este un agent patogen care se găsește de obicei în mediul social și în vegetație și poate provoca iritații ale pielii, starețe și răni. S-a găsit în toate chiuvetele și pe podelele tuturor bucătăriilor testate. De asemenea, s-au găsit 88% din bureți, blaturi și rafturi frigider.

Credit imagine: David Parmiter

Acest agent patogen vine de obicei pe legume nespălate, deci cea mai bună modalitate de a-l reduce este să speli legumele înainte de a le îndepărta. De asemenea, este important să vă curățați regulat frigiderul și chiuveta.

Al doilea germeni cel mai frecvent întâlnit în bucătărie este streptococii fecali. Cu un astfel de nume, acest tip de bacterii probabil nu are nevoie de prea multe introduceri.

Acesta a fost găsit pe 62% din bureți, chiuvete, podele, blat și mânere de cuptor care au fost schimbate. Agentul patogen se găsește de obicei în intestinele oamenilor și animalelor. Ceea ce înseamnă că este răspândit prin a nu te spăla corect pe mâini după ce ai folosit baia. ”

bacteriile din bucătărie 2

Credit imagine: Polly Eltes

Poate duce la intoxicații alimentare și la toate simptomele care vin cu ea. Așa că amintiți-vă întotdeauna să vă spălați pe mâini cu apă caldă cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde.

Înainte de a începe să intrați în panică, în majoritatea bucătăriilor, nivelul bacteriilor nu este suficient de ridicat pentru a duce la infecție.

„Nivelurile de suprafață ale bacteriilor dintr-o bucătărie normală sunt de obicei mult sub cele necesare pentru infecția persoanelor sănătoase și, astfel, este puțin probabil să ducă la boli – dacă nu este asociat cu o reclamație preexistentă pentru sănătate sau dacă persoana infectată este imunocompromisă,” Explică dr. Hughes.

bacteriile din bucătărie 3

Credit imagine: Chris Snook

Cu toate acestea, adoptarea unei rutine de curățare minuțioasă folosind un dezinfectant este încă o idee bună pentru a scăpa de agenți patogeni.

„Curățarea cu apă caldă cu săpun după fiecare utilizare, combinată cu o curățare săptămânală folosind un dezinfectant, cum ar fi o soluție diluantă de albire. Acest lucru este suficient pentru a menține o bucătărie igienică cu un nivel foarte redus de bacterii ”, spune dr. Hughes.

S-ar putea să doriți să păstrați un gând pentru când a fost ultima dată când v-ați schimbat buretele de bucătărie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *