Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Rightmove raportează o creștere a căutărilor pentru casa de vacanță – Netflix inspiră destinația noastră numărul unu

Cel mai recent spectacol al Netflix White Lines i-a inspirat pe britanici să înceapă să caute să investească într-o casă de vacanță într-o anumită insulă spaniolă.

Rightmove Overseas a cunoscut o mare creștere a interesului în această lună. Căutările pentru Ibiza au crescut cu 174 la sută comparativ cu luna mai trecută, un salt în mare parte creditat la succesul emisiunii.

White Lines o urmărește pe Zoe Walker în timp ce investighează dispariția fratelui ei din Ibiza. După ce am văzut fundalul priveliștilor uimitoare asupra mării și a vilelor pitorești, nu este de mirare că privim Ibiza ca o posibilă evadare după blocare.

Cu toate acestea, doar insula celebrei petreceri a cunoscut un interes de boom în timpul blocării. În mai, Rightmove Overseas a înregistrat un salt în britanicii în căutarea de proprietăți în străinătate.

Căutările au fost în momentul cel mai înalt în acest an, în creștere cu 33% față de mai 2019.

Numărul noilor utilizatori de pe Rightmove Overseas a crescut cu 41% față de anul trecut. În sensul că un grup cu totul nou de oameni căuta să scape la soare.

Această creștere a interesului a fost un amestec de oameni care au în vedere cumpărarea unei case de vacanță, cei care doresc să se mute în străinătate. Cu toate acestea, unii vor fi pur și simplu visând la o pauză însorită după ce multe vacanțe au fost anulate anul acesta.

casă de vacanță 1

Credit imagine: Alex Tihonov / Getty

„Blocarea a permis timpului multor oameni să-și revalorizeze viața, ceea ce a determinat o mulțime de vânători de case să se serioze să cumpere în alte părți din Europa”, explică Miles Shipside, expertul în domeniul proprietății Rightmove.

„În special, țări precum Spania, Franța și Portugalia au culturi care ne sunt familiare. Climatele lor mai calde și stocurile rurale la prețuri rezonabile vor atrage cei care li s-a refuzat recent călătoriile străine. „

„Distanțarea socială ar fi mult mai simplă dacă ai suficient norocul să-ți poți permite propriul tau de peste mări”, adaugă el. „Dacă alți turiști de vacanță se simt la fel, atunci ar putea să își închirieze proprietatea, ajutându-l să aducă un venit atunci când nu sunteți acolo.”

„Încă sunt zile de început deoarece nu suntem încă blocați și majoritatea companiilor aeriene sunt încă închise. Dar, acesta este un indiciu că aceasta a fost o perioadă care se schimbă în viață pentru mulți care recapitulează atât cum și cât vor să trăiască. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *