Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Economisiți energie în bucătărie cu aceste sfaturi simple

Bucătăria ar putea fi inima casei, dar poate costa o mică avere pentru a o menține în funcțiune.

Potrivit unui raport al Wren Kitchen, adevăratul cost al funcționării unei bucătării vă poate stabili în jur de 700 de lire sterline pe an. Cu toate acestea, nu a costat întotdeauna atât de mult. În conformitate cu consumul scăzut de carbon, consumul de energie și, prin urmare, costul, al electrocasnicelor din bucătărie s-a triplat din 1970.

Deși nu ne putem întoarce în timp, există câteva sfaturi și trucuri care pot ajuta la economisirea energiei în bucătărie.

Economisiți energie în bucătărie

1.Freezer

Congelatorul este vinovat că a utilizat cea mai mare energie din toate aparatele de bucătărie. În utilizarea 24/7 poate costa în medie 280 GBP pentru a rula pe an.

O modalitate bună de reducere a costurilor este să vă asigurați că congelatorul este păstrat cât mai complet. Chiar dacă este doar umplut cu pungi de gheață, păstrarea lor rece va folosi mai puțină energie și va încerca să păstreze aerul rece.

Economisiți energie în bucătărie

Credit imagine: Bridget Peirson

2.Fridge

La fel ca un congelator, un frigider folosește multă energie și costă în jur de 210 lire sterline pe an. O modalitate bună de a reduce costurile de funcționare este să nu lăsați ușa frigiderului deschisă atunci când luați mâncarea afară. Aceasta înseamnă că va fi necesară mai puțină energie pentru a reduce temperatura.

3. Cuptor electric

economisiți energie în bucătărie 2

Credit imagine: Fiona Walker-Arnott

În ultimele luni, cuptoarele au fost puse pe acolo, pe măsură ce coacerea a crescut în popularitate.

Dacă aveți un consumator electric, acesta poate costa în medie 58 de lire sterline pentru a continua. Cu toate acestea, o modalitate excelentă de a economisi bani este de a opri în priza dintre utilizări dacă sunteți capabil.

4.Dishwasher

Economisiți energie în bucătărie 3

Credit imagine: William Goddard

Unul dintre cele mai utile electrocasnice dintr-o casă familială ocupată, o mașină de spălat vase costă în jur de 53 de lire sterline pe an.

Transformarea mașinii de spălat vase în modul de economisire a energiei și reducerea temperaturii, sunt toate modalități excelente de a face economii.

5. Plita electrica

În medie, plita electrică costă în jur de 44 de lire sterline pe an. Cu toate acestea, orice mâncare arsă sau grăsime pe plită va absorbi căldurile, ceea ce o face mai puțin eficientă. Amintiți-vă întotdeauna să îi oferiți o curățenie bună pentru a vă asigura că nu utilizați mai multă energie și să cheltuiți mai mulți bani decât trebuie.

economisiți energie în bucătărie 4

Credit imagine: Fiona Walker-Arnott

6.Kettle

Ceainicul mediu face cinci căni de ceai pe zi, ceea ce echivalează cu 11,17 lire sterline pe an. Pentru a economisi bani, fără a reduce din consumul de ceai, asigurați-vă că fierbeți doar cantitatea de apă de care aveți nevoie de fiecare dată.

Vei încerca vreunul dintre aceste sfaturi pentru a economisi bani în bucătărie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *