Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cazul de plantare al lui James Martin – și multe dintre sfaturile sale pentru vegetația în creștere

Chef James Martin ne-a adus ecrane pe această dimineață, mai devreme, pentru a împărtăși sfaturile sale de top pentru cultivarea legumelor. De la utilizarea rulourilor de loo până la reciclarea deșeurilor menajere, bucătarul are o mulțime de trucuri experimentate în mânecă.

Vorbind din propria sa frumoasă grădină din Hampshire, James le spune telespectatorilor că o seră este motivul pentru care s-a îndrăgostit de mâncare în primul rând.

Din propria sa iubită seră continuă să-și împărtășească sfaturile de top pentru cultivarea legumelor acasă.

Topul de plantare al lui James Martin

1. Plantează semințe pe hârtie igienică

plante în tuburi de toaletă goale tuburi

Credit imagine: TI Media

În cazul răsadurilor, adesea hârtia țesutului este o modalitate excelentă de a germina. Dar dacă nu aveți hârtie de țesut? „Chiar rola de toaletă, există o mulțime de lucruri în ultima vreme”, glumește el. „Puteți folosi un pic din asta, de asemenea, plantați totul în pământ (vorbește despre tub), deoarece se degradează.”

2. Asigurați-vă că răsadurile nu se usucă

„Umiditatea este cheia”, explică James. „Aveți Perlit și Vermiculit, sunt de fapt ca o piatră sau un mineral”, explică el, înainte de a dezvălui că sunt elementele sale de grădinărit pentru a vă opri răsadurile pentru a se usca.

„Mineralele de acest fel sunt foarte importante pentru a se amesteca în compost atunci când plantați din semințe”, subliniază el. „Întotdeauna păstrează umezeala.”

3. Antrenează-ți plantele de roșii să crească în sus

plante de tomate pe alocare

Credit imagine: Annaick Guitteny

„Cheia este să eliminați lăstarii”, spune James, referindu-se la lăstarii care ies din tulpina centrală. Făcând acest lucru, spune el, „practic forțează planta în sus”, încurajând plantele înalte de roșii sănătoase.

4. Cerneti solul pentru morcovi perfecti

Un alt sfat insightful în timp ce grădinărit cu James a fost să cernă orice sol înainte de planta ta. Dar știi de ce? Pentru a scăpa de pietre, explică el. „Când obțineți un morcov și se împarte în jumătate sau se încolăcește și se îndoaie, de obicei, deoarece crește, lovește o piatră”.

Acest fapt a lăsat-o atât pe Holly Willoughby, cât și pe noi, uimiți!

5. Crește întotdeauna mentă în ghivece

James explică cum își plantează toate ierburile într-un singur pat. Dar există o excepție. „Dacă crești lucruri precum menta, pune-o într-o oală pentru că devine nebună”. El este la fața locului – menta are tendința de a depăși celelalte ierburi care cresc alături.

6. Reciclați deșeurile menajere

Reciclați conservele de roșii pentru plantare

Credit imagine: Tim Young

Se pare că James s-a folosit de tot felul de lucruri situate în jur pentru a-și ajuta să-și tinde grădina. Pe lângă rolul de loo menționat mai sus, James își arată cu mândrie arpagicul, crescând dintr-un vechi cositor de roșii!

El dezvăluie că își lasă conservele reciclate de ierburi pe blatul de la bucătărie, astfel încât le poate adăuga la mâncare în timp ce gătește.

7. Obțineți mai multe culturi de la o plantă de salată

Salata, după ce ai luat capetele de salată, acestea vor crește înapoi ”, spune James. „Tăiați salata – întregul cap de salată – apoi puneți o cruce în vârful rădăcinii. Și într-un atac de cinci până la șase săptămâni, va crește din nou. „

Cine stia?

8. Încercați soiuri neobișnuite

„Acestea sunt uimitoare”, spune James, făcând gesturi către o legumă rădăcină cu frunze înalte și lăsătoare. „Acestea sunt kohlrabi, altfel cunoscute sub numele de navet german. Acestea sunt delicioase fierbinți, reci, gătite, crude, dar sunt uimite. Și puteți mânca frunzele, adaugă el.

În interiorul unei sere

Credit imagine: Tim Young

Vorbind despre pasiunea sa pentru creșterea proprie acasă, James împărtășește povestea sa. „Bunicul meu tată și unchiul erau grădinari, iar bunicul meu obișnuia să producă trandafiri și cartofi uimitori. Unchiul meu avea o alocare și o seră în fundul grădinii și obișnuia să crească roșii.

„Deci, primul lucru pe care l-am făcut când am primit acest loc a fost să-mi construiesc propria seră.”

Propria grădină de zarzavaturi a lui James este plină de produse de casă. De la roșii, fasole alergătoare, ardei, dovlecei, sfeclă, kale, salată, ierburi și multe altele – este sigur să spui că propria bucătărie este bine aprovizionată cu legume proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *