Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Vloggerița RUX reacționează la mesajul prin care “colegul” Colo instigă la agresiuni sexuale împotriva minorelor: “Nu e prima oară când aud asta. E mentalitatea per ansamblu a acestei țări”

Vloggerul Colo, pe numele său de buletin Alexandru Bălan, a postat pe contul său de YouTube un mesaj revoltător, în care instiga la agresiuni sexuale împotriva minorelor. Vloggerița RUX, “colega” lui, a simțit nevoia să ia atitudine.

RUX ne-a mărturisit că nu a fost foarte șocată de mesajul lui Colo. Nu era prima dată când auzea că ”fetele și-o cer” sau că merită să fie hărțuite.

Alexandru Bălan, zis Colo, e anchetat acum de Poliție pentru postarea sa

Ceea ce se întâmplă acum cu filmulețul care circulă zilele astea e înfiorător. Eu nu-i înțeleg pe părinții care văd ce se întâmplă în spațiul virtual și nu iau măsuri. Nu se duc să verifice telefoanele copiilor, să vadă ce urmăresc ei sau pe cine urmăresc, să vadă ce fac.

Vloggerița RUX:

Vloggerița RUX:

Vloggerița, care are pe pagina ei de Instagram multe filmulețe educative, recunoaște că de-a lungul timpului s-a lovit de tot felul de prejudecăți – și din partea bărbaților, dat și din partea femeilor.

”Ceea ce a spus el legat de femei, că trebuie agresate doar pentru că se îmbracă în pantaloni scurți sau ce mai purtăm noi uneori, este o mentalitate pe care nu am auzit-o doar la el. Este mentalitatea per ansamblu a acestei țări. Cumva, reacții de genul mai vin și din partea femeilor, cum că femeia trebuie pedepsită pentru orice greșeală morală. Asta e ciudat. Cred că o femeie, dacă ar omorî pe cineva, n-ar fi așa o problemă, dar dacă se poartă cu pantaloni scurți s-a terminat lumea”, a completat tânăra.

“Nimănui nu-i pasă că o minoră e hărțuită”

RUX spune că nu poate înțelege cum, în anul 2020, când toată lumea e prezentă pe rețelele de socializare, aproape nimeni nu a luat atitudine când un bărbat a instigat la violarea minorelor.

Ironic este că s-a făcut atât scandal pe niște cosmetice (n.r. – scandalul cu PlushBio) și toate femeile sunt oripilate de niște creme care distrug fața și acum, când se întâmplă ca un bărbat să spună că vrea să violeze minore, nu se întâmplă nimic. Nimeni nu e revoltat pe Facebook, nu se fac grupuri, nimănui nu-i pasă că o femeie minoră e hărțuită.

Vloggerița RUX:
“Cei maturi ar trebui să știe că nu e OK să atingă un copil de 14 ani”

Vloggerița ne-a mai mărturisit că nu crede că lucrurile se vor schimba în viitorul apropiat, însă speră ca, prin postările pe care le face pe rețelele de socializare, să le învețe pe adolescente să-și ceară drepturile, dar mai ales să învețe să se proteje.

”Tot ce pot eu să fac și încerc să fac este să ofer informații care să educe. Poate nu te protejează legea, nu te protejează societatea, dar să învățăm să ne protejăm singure. Din păcate, în momentul de față asta e singura soluție. Să știm cum să ne ferim, ca fete. Dacă mergem pe stradă și vedem o gașcă de băieți, să traversăm strada. Știu că sună atât de trist, dar asta e realitatea”, a mai declarat tânăra pentru Libertatea.

Vloggerița RUX:

De când a început să posteze filmulețe prin care încearcă să le educe pe tinerele din comunitatea ei online, RUX a primit o sumedenie de mesaje în care fetele îi povestea tot felul de situații neplăcute prin care au trecut.

O fată mi-a povestit că era iarnă, era îmbrăcată până în gât, cu geacă, căciulă, fular și în autobuz se frecau bărbați de ea. Sau minore care îmi scriu că zilnic când merg spre școală și în drumul spre școală sunt agresate ori de băieți de vârsta lor, ori opresc mașini și le claxonează sau le strigă.

Vloggerița RUX:

”Sunt bărbați maturi, în toată firea, de 40-50 de ani, care sunt și ei tați la rândul lor, zic de fete minore că și-o merită, că și-o cer. Toți se așteaptă ca un copil de 14 ani să aibă raționament, când ei sunt cei maturi. Nu. Cei maturi ar trebui să știe că nu e OK să se uite sau se atingă de un copil de 14 ani”, mai spune tânăra.

VIDEO: Cosmin Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *