Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a facut un anunt important in legatura cu primele masuri pentru stimularea reluarii activitatii pe piata muncii.

„Dupa analize si consultari periodice cu sindicate, cu patronate, cu mediul de business, cu societatea civila am finalizat la sfarsitul saptamanii trecute si au fost aprobate de catre Guvern primele masuri pentru stimularea reluarii activitatii pe piata muncii.

Ne-am descurcat, in conditiile exceptionale, sa facem plati in cel mai rapid mod posibil pentru somajul tehnic din toate domeniile afectate. 2,7 miliarde de lei au fost mobilizati pentru somaj tehnic de la inceputul starii de criza. Romania a reusit, de la reglementare la expedierea banilor, sa gestioneze rapid un mecanism creat de la zero. Cine a trecut printr-o experienta de acest tip, luand de la zero ideea si ducand-o pana la capat cu bine, poate intelege de ce spun ca #munca a dat rezultate.

Acum vom plati doar pentru cateva domenii in care se mentin masuri de restrictie si ne mobilizam pentru o noua provocare: primele plati din pachetul de masuri active pentru sustinerea revenirii in activitate. Ministerul Muncii este primul minister din Cabinet care propune, obtine reglementarea si declanseaza procesul de efectuare a platilor.

Ne dorim ca si acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie, asumandu-ne ca vor urma si alte masuri pentru categorii de persoane afectate din punct de vedere al veniturilor, in urma reducerii activitatii.

Romania revine la munca! Este cea mai mare multumire pentru mine.”, este mesajul Violetei Alexandru postat de pagina de Facebook.

După analize și consultări periodice cu sindicate, cu patronate, cu mediul de business, cu societatea civilă am…

Publicată de Violeta Alexandru pe Marţi, 2 iunie 2020

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *