Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

El e „pacientul zero”, care a adus noul virus in Romania! Ce s-a ales de el

Pacientul zero! Autoritatile romane cred ca un italian ar fi cel care a adus coronavirusul in Romania. Sigur, nu este intocmai adevarat, dar cert este faptul ca Cesare Emendatori a fost, intr-adevar, primul caz mediatizat de pe teritoriul nostru. Viata pacientului „zero” a fost data peste cap de rolul care i-a fost atribuit, iar despre acest lucru a vorbit chiar miercuri, intr-un interviu.

In Romania, Cesare este acuzat ca a adus virusul la noi in tara din Italia. In Italia, este acuzat ca l-a adus din Romania. Barbatul sustine, insa, ca nu a infectat pe nimeni in niciune dintre tari si spune ca nu i-a picat deloc bine sa fie tras la raspundere pentru infectiile din cele doua tari.

„Au vorbit de rau. Nu puteam sa o primesc bine. Eu nu am infectat pe nimeni. Nici in Romania, nici aici. Acolo am ajuns marti noapte la Craiova, cu un avion. Am mers direct acasa, acolo am avut febra, dar am luat o tachipirina (nr. paracetamol) si dimineata nu mai aveam febra. Am fost la primarie sa platesc taxele. Am scos bani, am platit taxele si am mers acasa. Atunci am avut iar febra”, a povestit Emendatori, potrivit Digi24.

Sfaturile italianului pacient „zero”

Emendatori marturiseste ca a urmarit atent evolutia epidemiei de la noi din tara si crede ca tara noastra „se va elibera” inaintea Italiei.

„In Romania eram un delincvent si un purtator de virus, in Italia devenisem un infectat care a adus virusul din Romania. Nici nu stiai ce sa faci…In Romania, criza nu a fost foarte ridicata. Aud si eu, sunt in contact. Trebuie sa fie atenti, dar eu cred ca se vor elibera inaintea noastra”, a mai spus barbatul.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *