Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Declaratie pe propria raspundere in starea de alerta. Cand si unde se fac controale

Din cele spuse de presedintele Klaus Iohannis, declaratia pe propria raspundere este obligatorie si dupa iesirea din starea de urgenta. Din aceste motive, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, aduce  clarificari privind aceasta declaratie pe propria raspundere.

„Daca o persoana din Galati, Iasi, Constanta, locuieste in Bucuresti, spre exemplu, o face cu un motiv intemeiat, chiar daca domiciliul este in alta localitate. Fie lucreaza, fie invata la o scoala. Sa nu credeti ca vor fi controale pe strada, sa fie toata lumea legitimata.

Oricum, pe baza lucrurilor ante-mentionate, nu vor fi probleme. Asta se putea arata si in starea de urgenta. Se poate arata legitimatia de lucru, o dovada ca munceste in orasul in care locuieste, desi nu are domiciliul in acte. Verificarile se fac pe traseu, in afara oraselor, iar in acel moment ar putea fi nevoie de acea declaratie si de dovada motivului pentru care se deplaseaza.

In ceea ce priveste declaratia pe propria raspundere, se discuta si o posibila schimbare, amanuntele se stabilesc astazi, dar va fi ceva asemanator. Va spun ceva, nimeni nu va veni cu sanctiune pentru ca o persoana nu a facut declaratia standard, ci una originala”, a spus Virgil Guran.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *