Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Mesajul Danei Rogoz, la 6 ani de la moartea tatălui ei. Actrița mai are puțin și naște. „Tată, e fetiță! Știu că te bucuri”

Dana Rogoz mai are foarte puțin până va naște. Actrița este însărcinată cu cel de-al doilea copil și va avea o fetiță. La șase ani de la moartea tatălui ei, vedeta a postat un mesaj trist pe contul de socializare, mărturisit că acesta și-a dorit foarte mult o nepoată.

„Tată, e fetiță. Știu că te bucuri. De când am aflat că sunt însărcinată cu o față m-am gândit la ține. Mi-ai zis o singură dată, dar am ținut minte, la masă de duminică de la ține, cu un ton blând și ochi umezi, cât de mult îți dorești să ai o nepoata. Și cred că știu de ce.

Ai fi vrut să recuperezi cu ea tot timpul pe care nu l-ai avut cu mine, tot timpul ăla pe care noi doi l-am ratat, în care nu ne-am înțeles unul pe celălalt. Știm noi. Regret timpul ăla, tată. Sincer îl regret. Regret și că nu ne-am înțeles nici acum și că, iată, eu pot să nasc în orice moment și tu nu ești aici să îți iei nepoata la o plimbare.

Păi cum ne-a fost vorba, tată? Cum? Bine, ai plimba-o cu căruciorul prin Ioanid după ce ar trece nebunia asta, pe care deseori mă întreb cum ai percepe-o. Nu, nu ne-a ieșit asta, nu ne-am sincronizat. Vezi tu, ne despart acești 6 ani, care se împlinesc azi, și în care s-a dezvoltat o nouă lume, tată, o lume fără ține!

 O lume în care eu nasc al doilea copil, o lume în care Radu și Andrei au parte de vieți diferite decât cele pe care le știai tu, o lume în care e pandemie, tată, acum!

Și lumea asta tot crește, universul asta se tot extinde, de la an la an, și eu mă întreb uneori ce ai fi zis de el, cum ai fi reacționat, ce te-ar fi făcut fericit, ce te-ar fi amarat și ce ai fi luat în ras.

O să îi vorbesc fetiței mele despre ține, nu îți face griji. Și Vlad te cunoaște în felul lui, din poveștile mele, chiar dacă te-a întâlnit doar 10 săptămâni de viață.

O să continui să îți păstrez locul tău și rolul tău în lumea asta fără ține. O să îți creez în ochii copiilor mei un contur și o să te aibă în felul lor că bunic. Iar în mintea mea, o să continui să îți atribui întrebări pe care nu mi le-ai adresat și răspunsuri pe care nu mi le-ai dat, străduindu-mă să le intuiesc corect.

Căci numai tu erai cel mai adesea cinic, că mai apoi, într-un moment în care îți ceream ajutorul, să devii cel mai empatic și vulnerabil om de pe pământ.  Să ai grijă de noi toți dacă poți, tată. Dacă se poate. Dacă există calea. Dacă. Acum, mai mult că în alți ani, am nevoie de ține, tată.  Da, e fetiță”, a fost mesajul publicat de Dana Rogoș pe contul de Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *