Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

VIDEO | Meghan Markle și Prințul Harry au sărbătorit prima zi de naștere a fiului lor Archie

Meghan Markle, Ducesa de Sussex a sărbătorit prima zi de naștere a fiului ei Archie cu o lectură din cartea pentru copii „Rața și iepurele”, ca parte a unei campanii de a ajuta copiii afectați de pandemia de coronavirus.

Cuplul a făcut echipă cu asociația „Save the Children” pentru a marca un an de viață al lui Archie.

Într-un videoclip postat online – și filmat de soțul ei – Meghan i-a citit lui Archie din cartea pentru copii și a încurajat fanii să doneze unei cauze destinate să ajute tinerii, scrie CNN.

Harry poate fi auzit chicotind în spatele aparatului foto în timpul înregistrării.

Videoclipul face parte din campania „Salvați cu povești”, în care o serie de celebrități citesc și înregistrează videoclipuri scurte pe care le postează online. Cuplul spune că „Rața și iepurele” este una dintre cărțile preferate ale lui Archie. „În timp ce sărbătoresc acest moment dedicat familiei, ducele și ducesa au dorit să atragă atenția că, în continuare, mulți copii nu au ce mânca și cum să învețe. Ducesa a ales să citească una dintre poveștile preferate ale lui Archie, „Rața și iepurele”, se arată într-un comunicat al cuplului.

Membrii familiei regale britanice au trimis de la primele ore cele mai bune urări pentru Archie, la prima lui zi de naștere.

Ducele și ducesa de Cambridge, prințul William și Catherine, i-au urat nepotului lor o „primă zi de naștere foarte fericită” pe rețelele de socializare, însoțite de o fotografie din botezul lui Archie din iulie 2019. Conturile oficiale ale Palatului Buckingham și ale casei Clarence, care îl reprezintă pe prințul Charles și ducesa de Cornwall, au marcat și ei ocazia.

Archie Mountbatten Windsor este al optulea strănepot al reginei și trăiește alături de părinții Harry și Meghan în California, după ce cuplul a renunțat la funcția de membri ai familiei regale.

Cuplul și-a îndeplinit ultimele funcții regale la începutul acestui an și au ales să nu folosească niciun titlu pentru fiul lor când s-a născut. Archie nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său, potrivit unei decizii luate în 1917 de regele George al V-lea. De asemenea, Archie are şi cetăţenie americană, prin mama sa.

Deşi nu va mai putea folosi titulatura de „Alteţa sa regală”, Harry va fi în continuare prinţ şi membru al familiei regale. De asemenea, Harry şi Meghan, fostă actriţă americană, şi-au păstrat titlurile de duce şi ducesă de Sussex, primite de la regina Elizabeth a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=sKyt6tvPrpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *