Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Adina Alberts și-a luat fetița și a plecat de acasă, după ce Viorel Cataramă a declarat că vrea să se autoinfecteze cu COVID- 19

Adina Alberts și-a luat fetița și a plecat de acasă, după ce
soțul ei, Viorel Cataramă, a declarat că vrea să se autoinfecteze cu
coronavirus, pentru a demonstra că nu va avea probleme de sănătate.  

Alberts a ținut să precizeze că își susține soțul în această inițiațivă, dar se va muta împreună cu fetița lor de acasă pentru o perioadă. Aceasta a postat un mesaj pe contul de socializare, în care a explicat decizia ei.

„ÎNTRE MEDIC ȘI SOȚIE, LE ALEG PE AMÂNDOUĂ!

Dar pe rând, pentru următoarea perioadă. Și nu mi-e ușor. De zece ani merg braț la braț cu un om puternic. Eu, Adina Alberts, sunt medic. El, Viorel Cataramă, este economist.

Împreună suntem o familie unită, dar separat suntem produsul profesional al multor ani investiți în domeniile pe care ni le-am ales. Eu cu convingerile, motivațiile și aspirațiile proprii. El cu certitudinile și deciziile lui.

În orice familie există divergențe de opinie. Și consider că trebuie să avem înțelegere față de partener, să încercăm să respectăm voința acestuia chiar dacă suntem total împotriva demersului ales.

Ați auzit probabil că Viorel Cataramă dorește să se infecteze cu COVID-19 pentru a arăta tuturor că „am făcut din țânțar armăsar”.

Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare.

Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar „e sănătoasă la cap” (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente.

Vrea să dovedească tuturor că are dreptate

Ca medic, am văzut coronavirusul ca o amenințare asupra
oamenilor – pe care am jurat să-i protejez și să-i ajut.

Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca o amenințare asupra economiei. Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunându-se unui experiment riscant.

Așa că drumurile noastre se despart pentru o perioadă. Știu că ne va fi foarte greu, dar nu pot trece peste menirea mea de medic, de mamă și de fiică. O perioadă mă voi muta de acasă, împreună cu fetița noastră, astfel încât să nu ne expunem acestui virus.

Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită
să primească „marea foamete” cu brațele deschise l-a făcut să ia această
decizie.

Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății”, a scris medicul Adina Alberts pe site-ul de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *