Ziarul monden

Stiri din toate domeniile

Cum să-ți tai părul acasă, ca un profesionist: 7 sfaturi

Cum să-ți tai părul acasă, ca un profesionist: 7 sfaturi

Tăierea părului acasă ar putea părea palpitant și complicat. De fapt, aceasta devine din ce în ce mai la modă, deoarece coaforii devin consultanți online pentru a ghida clienții prin această aventură. Deși s-ar putea să nu fim la fel de pricepuți ca un profesionist, este posibil să facem mici îmbunătățiri sau schimbări pe care le putem face acasă.

Iata câteva sfaturi pentru cele ce doresc sa incerce a se tunde accasă. Ne-am gândit că ar fi frumos să analizăm cum să tăiem breton, deoarece este un pic mai complicat decât ne așteptam!

1. Adunați-vă sculele necesare.

 

Acest lucru poate părea un sfat evident, dar doar ca exemplu, amintiți-vă că chiar și ceva atât de simplu precum un foarfece prost ascutit v-ar putea deteriora părul, așa că este mai bine să aveți cele ascuțite instrumente, indiferent de tipul de păr. S-ar putea să doriți chiar să luați în considerare cumpărarea unor foarfece profesionale.

În funcție de tipul de păr, instrumentul necesar poate varia și el. De exemplu, un pieptene cu dinți largi funcționează cel mai bine pe părul cret, iar unul cu dinți mai desi funcționează pe părul drept și necesită mai multă precizie.

2. Gândește-te ce vrei să faci și ce poți face.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Daca e vorba doar de o scurtare a cozii sau a bretonului, atunci nu ar trebui sa fie ceva foarte complicat de facut. Daca doriti sa va tundeti ceva mai modern e bine totusi sa luati in considerare, ca nu e ceva ce veti putea face singura acasa, chiar usor. Deci, mare atentie, nu e chiar asa usor cum pare.

3. Puteți scurta coada

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Începeți să vă pieptănați corect părul. Încercați tehnica dvs. normală de pieptănat, dar, de asemenea, încercați să vă aplecați și să terminați prin pieptănarea părului din spate în față și apoi puneti părul într-o coadă.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Apoi, folosiți o riglă ca ghid pentru a determina cât de mult doriți să tăiați și să folosiți degetele sau o agrafă de păr pentru a marca lungimea. Încă o dată, amintiți-vă sa lasati pic mai mult. Pentru orice evntualitate ;).

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Folosiți foarfecele pentru a tăia.

4. Dacă sunteti tunsa in straturi, începeți să utilizați o secțiune frontală pentru a crea o masura.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Acum  pieptănati părul si analizati mișcarea naturală creată de straturile voastre. Începeți cu stratul frontal, taiati-l și răsuciți-l pentru a crea un efect mai natural. Utilizați degetele ca ghidaje și prindeți-vă părul pentru a marca lungimea specifică pe care o doriți.

5. Tăiați vertical pentru o finisare mai moale și pe orizontală pentru margini contondente.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Folosirea foarfecelor în unghi vă va ajuta să recreați un efect natural. Dacă tăiați pe orizontală, riscați să aveți straturi foarte „pătrate”. Odată tăiat, veți avea un ghid care vă va ajuta să decideți lungimea restului secțiunilor pe care le veți lucra.

6. Folosind masura ca referință, luați secțiuni mici de păr și tăiați-le.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Acum împărțiți-vă părul în secțiuni mici folosind agrafe.

7. Nu uitati de sa va ocupati de firele despicate.

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

După ce ați terminat cu secțiunea din față, puteți avea grijă de capetele despicate, de bucățile uscate și de secțiunile mai puțin stratificate. S-ar putea să vă amintiți cum termină adesea stiliștii alegând capetele părului pentru a le tăia. Procedați la fel tăind capetele cu foarfecele, îndreptându-vă spre podea, pentru a urma direcția părului, ca în ilustrația de mai sus.

Bonus: Cum să tăiați bretonul cu succes

Cum să-ți tai părul acasă, ca un Pro: 7 sfaturi

Bretonul îți poate schimba complet aspectul, dar nu este cea mai ușoară tunsoare. In plus, trenuie să o  întreții constant. Investiția într-o mască pentru bretonul tău se poate dovedi utilă. Pentru a tăia capetele bretonului, începeți prin secțiunea părului în 3 părți: față, mijloc și laturi. Părțile laterale pot fi decupate în spate, în timp ce partea din față este răsucită și punctată într-o formă naturală.

Ați îndrăznit vreodată să vă tundeti acasă? Povestiti-ne în comentarii experiența voastra pentru a-i ajuta pe ceilalți să evite greșelile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *