VIDEO Dăncilă anunță nominalizarea unor parlamentari ALDE pentru portofoliile vacante și îi trimite președintelui șase propuneri de miniștri – Esential

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei portofolii rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare:

  • Grațiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului și pentru postul de vicepremier
  • Ion Cupă pentru Ministerul Energiei
  • Ștefan Băișanu – ministru pentru Relația cu Parlamentul

Toți trei sunt parlamentari ALDE.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că, dincolo de interesul personal, importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern”, a susținut Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Ea a mai susținut că a luat această decizie „pornind de la interesele României și ale românilor”.

De asemenea, Dăncilă a anunțat că miercuri seară îi va trimite președintelui Klaus Iohannis și noi propuneri de miniștri pentru Ministerul Afacerilor Interne – Dan Chirilă (secretar de stat în Ministerul de Interne) și Ministerul Educației – Camelia Gavrilă (deputat PSD). Pentru postul de vicepremier pe probleme economice, Dăncilă îl propune pe Dan Matei. El este, din luna iulie, cnsilier al Vioricăi Dăncilă pe probleme economice.

„Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim-ministru – domnul Dan Matei”, a declarat Dăncilă.

Citeste si  Raluca Turcan: De trei ani, România se află într-o stare de asediu nedeclarată

SURSA