Fotbal: Două arestări, percheziţii în Belgia, Londra şi Monaco, într-un nou caz de corupţie

Ancheta viza iniţial transferul din 2015 al atacantului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht şi Newcastle United, dosar în care au fost operate o serie de percheziţii pe 24 aprilie în Belgia, la clubul RSC Anderlecht şi la sediul Federaţiei belgiene, fără a se opera însă arestări. Noua etapă a anchetei îl vizează acum pe impresarul Christophe Henrotay, suspectat că a încasat comisioane frauduloase în cadrul unui alt transfer, şi care a fost reţinut la Monaco, conform unei surse a AFP.

Parchetul belgian nu a dezvăluit identitatea celor doi arestaţi, evocând arestarea unui agent de jucători la Monaco şi a asistentului său într-o regiune din Belgia. Cei doi sunt acuzaţi de spălare de bani şi de corupţie în cadrul transferurilor de jucători. Percheziţiile s-au derulat în zilele de marţi şi miercuri: patru în principatul Monaco, două în Belgia şi una la Londra, a precizat Parchetul belgian. Această anchetă nu are legătură cu dosarul ”Footballgate”, instrumentat în Belgia şi în care 20 de persoane (agenţi, arbitri, oficiali de cluburi) au fost inculpaţi după octombrie 2018. 

SURSACiteste si  Hoandră, declarații tari despre Iohannis. Gușă: Îți dai seama ce-i provoci lui Rareș Bogdan în acest moment?! Mușcă din masă când aude!