Cine este minora care a pus pe jar vineri seara autorităţile din Bucureşti sunând la 112

Şase ore au umblat vineri seară sute de poliţişti şi jandarmi printr-un cartier al Bucureştiului, ca să găsească o tânără ce sunase la 112 să anunţe că este sechestrată. În cele din urmă, fata – care trăieşte într-un centru de plasament din Constanţa – a recunoscut că nu era în primejdie şi le-a spus oamenilor legii că a sunat la 112 ca să se răzbune pe iubitul ei.

Acesta are 31 de ani, potrivit primarului sectorului 6, Gabriel Mutu, care a declarat la Digi24 că „este o situație puțin cam în neregulă” și că DGASPC face unele verificări.

Cu toate că fata a fost găsită și a spus că nu s-a aflat în pericol, poliția continuă cercetările pentru o eventuală infracțiune de lipsire de libertate.

„Persoana în cauză, o minoră de 16 ani din județul Constanța, a fost găsită în parcarea dintr-un complex comercial din sectorul 6. Minora a declarat că este o farsă, că nu s-a aflat nicio clipă în pericol. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Căutările au durat mai mult întrucât persoana a furnizat mereu informaţii false poliţiştilor”, a explicat vineri noapte un reprezentant al Poliției.
Filmul evenimentelor

Totul a început vineri dimineață, la ora 3:00, când fata sunat la 112. A mai telefonat și la ora 5:00 dimineata, dar apelul nu a durat mai mult de câteva secunde. A revenit după-amiază, în jurul orei 17:00, de pe un alt număr de telefon. A vorbit timp de 2 minute cu operatorul și cu Poliția, le-a spus că este sechestrată într-un apartament din cartierul Drumul Taberei. Nu a dat mai multe detalii despre locul unde se află, dar le-a spus ca a fost luată cu o mașină și a indicat numărul de înmatriculare al autoturismului. A mai spus că vede turla unei biserici și un supermarket.

Sute de politiști, jandarmi, localnici au pornit în căutarea ei, în cartierul Drumul Taberei.

Citeste si  ULTIMA ORĂ Gabi Balint, dus de urgență la spital. Fostul internațional a fost operat în urma unui infarct

După ce au primit de la STS informațiile conform cărora apelurile de pe ambele telefoane au fost date din aceeași zonă, oamenii legii au restrâns căutările pe o rază de 0,14 kilometri pătrați.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, susține chiar că au reușit să se apropie de perimetrul respectiv chiar la trei blocuri, grație unei aplicații a Primăriei pentru parcările din sector. El spune că la operațiune au participat cu totul (poliție, jandarmi, poliție locală) în jur de 200 de agenți, iar autorităților li s-a alăturat și peste 4.000 de locuitori ai sectorului, în încercarea de a o găsi pe fată.

În toate aceste ore, politiștii au vorbit în permanență cu fata la telefon, care le-a dat multe informații contradictorii.

După cinci ore de căutări fără rezultat, polițiștii au luat din nou legătura cu fata care a sunat la 112, iar aceasta le-a spus că este la balcon, la etajul 2 și că are de gând să se arunce, așa că imediat în zonă a fost chemată o ambulanță.

Într-un final, după miezul noptii, tânara le-a spus polițiștilor că a ieșit din apartament și că vrea să meargă la farmacie, dar că nu vrea să-i întâlnească.

A fost găsită la ora 2:00 noaptea, pe stradă, adică la aproape 24 de ore de la primul ei apel telefonic la 112. Apelurile s-au făcut de pe cartele prepaid.

Citește integral pe Digi24.ro

SURSA