Mai multe persoane surprinse de viitură în județul Alba. Aproape 100 de pompieri au intervenit

Mai multe persoane surprinse de viitură în județul Alba. Aproape 100 de pompieri au intervenit

Aproape 100 de pompieri intervin, sâmbătă seara, în zona de sud a județului Alba, unde mai multe persoane au fost surprinse de o viitură formată din cauza scurgerilor de pe versanți. Au fost afectate localitățile Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Pentru a fi adoptate măsuri de protecție de către populația din aceste zone au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), mai multe persoane au fost surprinse de viitură, fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale.

De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor, iar pompierii depun eforturi pentru evacuarea apei și deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Întrucât intervenția pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acționează pentru salvarea persoanelor și înlăturarea urmărilor inundațiilor cu forțe de la inspectoratele din județele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din județele Brașov, Cluj, Hunedoara, Sibiu și Mureș au fost trimiși în sprijinul salvatorilor din Alba.

SursaCiteste si  Oficial american: Atacurile împotriva Arabiei Saudite au fost lansate din Iran sau Irak - International