Hidrologii au făcut anunțul! Cod portocaliu de inundații în Cluj și Bihor și cod galben în alte șapte județe

Hidrologii au făcut anunțul! Cod portocaliu de inundații în Cluj și Bihor și cod galben în alte șapte județe

Hidrologii au emis, joi seara, o atenționare cod portocaliu de inundații pentru râuri din județele Cluj și Bihor. Alte șapte județe sunt sub cod galben.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Cluj și Sălaj, atenționarea fiind valabilă până vineri, la ora 7.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale corelor de inundație pe râurile mici din bazinul hidrografic: Crișul Repede – bazin superior și mijlociu, Crișul Negru – bazin superior și mijlociu, județele Cluj și Bihor”, anunță hidrologii.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jijia, Bârlad, afluenții Prutului aval confluență cu râul Jijia, județele Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați. Atenționarea cod galben pentru râurile din aceste județe este valabilă până vineri, la ora 2.00.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor: afluenții Jijiei – aferenți sectorului aval S.H. Vlădeni, potrivit INHGA.

SursaCiteste si  Facebook, modificări pentru utilizatori. O nouă opțiune privind gestionarea datelor personale