Tanti Sofia, bătrâna concediată de la grădiniţa din Gorj, a fost reangajată » Simpaticul

Tanti Sofia, bătrâna concediată de la grădiniţa din Gorj, a fost reangajată » Simpaticul
Un exemplu pentru întreaga societate, dar nu şi pentru conducerea grădiniţei! Bătrânica de 83 de ani care le făcea focul copiilor în unitatea de învăţământ a fost concediată de directori. Măsura i-a revoltat deopotrivă pe părinţi şi pe mai marii din Educaţie. Cazul are totuşi un final fericit: femeia a anunţat că, de dragul copiilor, revine la grădiniţă.​

“Cât oi mai avea zile, mai fac curat aici. Cât nu, m-oi duce Sus”, ne spunea, zilele trecute, Tanti Sofia. Bătrânica a lucrat 41 de ani ca femeie de serviciu la grădiniţa din Gorj.

Planurile Sofiei Chiţoran, care şi-a dedicat jumătate din viaţă copiilor, au fost întrerupte brusc de conducerea grădiniţei.

După ce echipa Observator a prezentat-o pe bătrânica de 83 de ani care are grijă zilnic ca elevii să găsească clasele curate şi calde, directoarea a luat o măsură drastică, i-a reziliat contractul.

Camelia Barbu, director Grădiniţa 1 din Motru: Decizia am luat-o în urma discuţiei cu doamna Sofia. Ea nu mi-a spus niciun moment că îşi doreşte să mai rămână. Eu asta am priceput

Însă mâhnirea se citea pe faţa Sofiei, deşi despre cazul său vorbesc acum şi mai marii din Educaţie care i-au cerut directoarei sa o reprimească.

Sofia Chiţoran: Doamna directoare să-şi găsească altă femeie tânără să facă serviciu cum am făcut eu, pe bani puţini. Să facă şi alta, să vadă cum e.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Am avut o discuţie cu inspectorul general de la Gorj, care mi-a promis că doamna va fi azi reintegrată

160.000 de pensionari lucrează cu contract de muncă

Părinţii, autorităţile şi specialiştii cred că Sofia Chiţoran este un exemplu de devotament.

Citeste si  ULTIMA ORĂ! Descoperire tulburătoare, în Casa Groazei din Caracal. Ce au găsit anchetatorii în locuința lui Dincă

Sofia Chiţoran a decis să se întoarcă pentru copii la grădiniţă, deşi, din munca depusă nu obţine mai mult de 450 de lei pe lună.

MARCELA UDREA, educatoare: Momentan, copiilor doar le-am spus că n-o sa vina o perioadă.

Si tocmai pentru copii femeia de 83 de ani a decis sa se intoarcă. Bătrâna câştigă pentru munca la grădiniţă 450 de lei pe lună.

SIMONA TRIP, Psiholog: Scopul acesta pentru care se trezea în fiecare dimineață sigur că poate fi considerat un factor de prelungire să trăiască cât mai mult.

Întreaga poveste a scos la iveală faptul că în România aproape 160.000 de pensionari lucrează cu contract de muncă.

Sursa