Şapte combatanţi din cadrul FDS ucişi la Manbij, în nordul Siriei, în primul atac revendicat de SI după căderea ”califatului”

Şapte combatanţi din cadrul FDS ucişi la Manbij, în nordul Siriei, în primul atac revendicat de SI după căderea ”califatului”

Şapte combatanţi din cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS) au fost ucişi în noaptea de luni spre marţi într-un atac, la Manbij, în nordul Siriei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a alianţei arabo-kurde susţinte de Statele Unite, primul atac revendicat marţi de către gruparea Statul Islamic (SI) după căderea ”califatului”, relatează Reuters şi AFP.

Atacul a fost revenidcat de SI, după ce FDS a anunţat sâmbătă înfrângerea în Siria a grupării jihadiste şi căderea ”califatului” la Baghouz, în estul ţării.

O purtătoare de cuvânt FDS a precizat că atacul terorist a vizat un punct de control la intrarea în oraş.

SI a anunţat, într-un comunicat, că ”soldaţii califatului au atacat un punct de control al apostaţilor din PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan)” la vest de Manbij şi au ucis nouă persoane.

Ei ”i-au înfruntat cu mitralierele”, se arată în acest mesaj postat pe un cont SI pe telegram, potrivit AFP.

Acesta este primul atac comis de SI împotriva forţelor antijihadiste susţinute de Statele Unite după căderea ”califatului” SI sâmbătă, la Baghouz (est), anunță news.ro.

Oraşul Manbij, situat la aproximativ 30 de kilometri de frontiera turcă, a fost recucerit în 2016 de la jihadiştii din SI de către o miliţie siriană din cadrul FDS.

SursaCiteste si  O profesoară din Târgu-Jiu a fost bătută, sechestrată și şantajată de directoarea adjunctă a unității