Mitropolia Moldovei reacționează în cazul preotului acuzat că…

Mitropolia Moldovei reacționează în cazul preotului acuzat că...

Un preot a fost acuzat, zilele trecute, că a bătut un elev pentru că nu și-a făcut cruce. Părintele predă religia la școala din satul Baranca, județul Botoșani. Fața bisericească riscă acum nu doar închisoarea, ci și să rămână fără haina preoțească. El a intrat în vizorul unei anchete demarate de către reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care s-au autosesizat după apariția în presă a cazului. (CITEȘTE AICI: UN COPIL DIN BOTOȘANI A FOST BĂTUT CU BESTIALITATE DE DOI TINERI)

„Nu poate preda fără binecuvântarea Bisericii”

„Chiar dacă acel elev, din câte am înțeles până acum, l-a provocat pe părintele și nu l-a lăsat să-și facă ora, totuși este inadmisibilă folosirea violenței, indiferent în ce grad. Cu siguranță se vor face cercetări serioase și se vor lua măsuri drastice dacă lucrurile se adeveresc. Fiind preot, ancheta se derulează și pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvântarea Bisericii”, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Copilul a fost găsit inconștient într-un șanț

Părinții copilului susțin că elevul a fost tras de ureche și lovit cu capul de perete chiar în timpul orei de religie, după ce a refuzat să își facă cruce. De altfel, copilul a ajuns la spital după ce a fost găsit inconștient, într-un șanț din satul său. (VEZI ȘI: O FETIȚĂ DIN CĂLĂRAȘI A AJUNS LA SPITAL CU CAPUL SPART, DUPĂ CE PATROANA UNUI MAGAZIN AR FI LOVIT-O CU UN BORCAN DE BULION)

SursaCiteste si  Noul șef al Poliției Române e Liviu Vasilescu, fostul conducător al Direcției de Operațiuni Speciale schimbat la cererea expresă a lui Dragnea