Încă un pacient de la Institutul „Marius Nasta” a fost confirmat cu acinetobacter

Încă un pacient de la Institutul "Marius Nasta" a fost confirmat cu acinetobacter

Încă un pacient care a ajuns la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti a fost confirmat cu acinetobacter, acesta fiind al cincilea caz. Până în prezent, trei pacienţi care aveau şi această bacterie au murit.

„„, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, miercuri seara, la Digi 24.

Conducerea Institutului ”Marius Nasta” din Capitală a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că s-a mai înregistrat un deces la un pacient în stare foarte gravă la care s-a depistat acinetobacter. Numărul pacienţilor decedaţi care aveau şi această infecţie a ajuns, astfel, la trei.

În plus, reprezentanţii unităţii au precizat că în blocul operator a fost deja făcută curăţenie şi urmează dezinfecţia terminală, apoi vor fi făcute noi analize.

În Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) se aflau şase pacienţi care fuseseră operaţi, patru dintre aceştia fiind deja urcaţi pe secţie. Ceilalţi doi vor fi mutaţi abia când starea lor de sănătate va permite acest lucru. Ulterior, va fi demarată şi în Secţia de ATI curăţenia şi dezinfecţia.

””, a declarat managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, conform news.ro.

Aceasta a precizat că blocul operator şi Secţia ATI vor fi închise ”cât timp va fi necesar”.

””, a mai spus Mahler.

Medicii unităţii au precizat că pacienţii ar putea fi îndrumaţi către Spitalul Militar din Bucureşti, către Institutul Fundeni, la Secţia de Oncologie, sau către Spitalul Municipal Bucureşti.

”, a declarat prof. Ioan Cordoş, şeful Clinicii de Chirurgie Toracica a Institutului ”Marius Nasta“.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, marţi, sistarea activităţii blocului operator şi a Secţiei de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, rezultatele analizelor arătând că există o infecţie nosocomială în unitate.

Citeste si  Dăncilă promite schimbări în programul de guvernare moștenit de la Dragnea

Ancheta epidemiologică a început vineri, după ce s-a stabilit că doi pacienţi care au murit erau contaminaţi cu acinectobacter.

Sursa