Epidemie de gripă. Alți doi bărbați au murit, iar numărul deceselor a ajuns la 140

Epidemie de gripă. Alți doi bărbați au murit, iar numărul deceselor a ajuns la 140

Medicii au mai înregistrat două decese din cauza gripei, fiind vorba de doi bărbați din județele Brăila și Cluj, în vârstă de 58 și respectiv 89 de ani, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP). Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns astfel la 140.

Pe 18 februarie, a fost înregistrat decesul unui bărbat de 58 de ani, din județul Braila, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pe 19 februarie, a murit un bărbat de 89 de ani, din județul Cluj, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Ambii sufereau și de alte boli și nu se vaccinaseră antigripal. Numărul deceselor a ajuns la 140.

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat pe 30 ianuarie că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Sorina Pintea a vorbit despre efectele declarării oficiale a epidemiei de gripă în România asupra școlilor din toată țara și a spus că decizia închiderii școlilor după declararea epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte. (VEZI ȘI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CUM SE SCHIMBĂ, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, VIAȚA NOASTRĂ)

Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală. Până în acest moment, nicio grădiniță și nicio școală nu au transmis dorința de a suspenda cursurile. Ministerului Sănătății, nu. Așa cum precizam, este vorba despre o decizie care se poate lua pe plan local, în discuțiile dintre inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică.”, a declarat Sorina Pintea.

 

Citeste si  Senatul a adoptat tacit, fără dezbatere, 16 ințiative legislative / Printre ele se numără interdicția pentru persoanele condamnate de a fi alese ca parlamentari, primari sau președinte al României, introducerea votului electronic și posibilitatea ca șoferii să își aleagă perioada în care le este suspendat permisul

Sursa