Românul umilit şi forţat să lucreze fără odihnă de către angajatorul său din Danemarca a câştigat în instanţă daune morale enorme

Românul umilit şi forţat să lucreze fără odihnă de către angajatorul său din Danemarca a câştigat în instanţă daune morale enorme


Un roman a muncit o perioada de mai multe luni in Danemarca fara ca angajatorul sa ii ofere

măcar o zi libera, dar a reusit sa isi faca dreptate in instanta.

O asociatie de acolo l-a ajutat sa castige in Tribunal daune in valoare de 115.000 de euro.Barbatul a lucrat atat de mult la un restaurant, incat s-a imbolnavit si a fost internat in spital.

El a povestit ca era obligat de patron sa munceasca mult, plus ca era supus si unui tratament umilitor si asta pentru un slariu de nimic.

Danut a plecat in urma cu doi ani din Iasi si s-a angajat intr-un restaurant din Danemarca intr-un orasel situat la 20 de kilometri de orasul Aalborg.

I-a fost promisa o mie de euro pe luna, cazare si doua mese gratuit, dar nu se astepta sa fie umilit, dupa cum relateaza stirilekanald.ro.A fost obligat sa munceasca in fiecare zi, iar tratamentul la care il supunea patronul chinez era unul inuman.

„Din cauza lor puteam sa mor in perioada respectiva. Am avut o infectie in sange si doctorii mi-au localizat-o foarte greu.

Am fost operat de doua ori”, a povestit acesta, noteaza cei de la ProTV.ro.

Pana la urma, o asociatie din Danemarca, l-a ajutat peDanut sa castige in instanta daune morale din partea angajatorului, daune care s-au situat la 115.00 de euro.

Sursa