Explicaţia șoferului care a distrus o mașină de poliţie și un alt autoturism, pe autostrada A1

Explicaţia șoferului care a distrus o mașină de poliţie și un alt autoturism, pe autostrada A1
Un poliţist de la rutieră a fost rănit în misiune, în timp ce ancheta un accident produs pe autostrada A1. O maşină scăpată de sub control de un şofer începător a lovit autospeciala în care se afla agentul. Autoturismul a trecut razant şi pe lângă ceilalţi poliţişti şi s-a oprit într-o maşină care circula regulamentar. Şoferul vinovat are doar 18 ani şi spune că s-a speriat când a văzut maşinile oprite pe banda de urgenţă.

Maşina de poliţie complet distrusă era în misiune când s-a produs impactul. Echipajul oprise pe banda de urgenţă a autostrăzii Bucureşti-Piteşti, unde un pieton tocmai fusese accidentat. Chiar în timpul cercetărilor, un şofer a intrat direct în autoturismul poliţiştilor. Unul dintre agenţi a fost rănit.

Explicaţia șoferului: ”m-am speriat”

În momentul impactului, polițistul se afla pe locul din dreapta-față, iar semnalele luminoase erau aprinse.

Conform unor surse, șoferul de 18 ani a declarat că s-a speriat când a văzut toată agitația și a tras de volan, crezând că va evita în siguranță mașinile.

Doar că manevra s-a soldat cu un dezastru. A izbit mașina poliției, apoi a ricoșat a ricoşat în altă maşină care circula regulamentar.

Şoferul nu a consumat alcool

Pompierii au tăiat un stâlp lateral al maşinii, ca să-l poată scoate pe poliţist.

GEORGIAN DRĂGAN, purtător de cuvânt IGPR: A fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral minor, ulterior fiind externat. Cele două autospeciale de poliţie se aflau pe banda de accelerare, iar poliţiştii erau echipaţi regulamentar.

Şoferul vinovat nu consumase alcool. Neatenţia lui putea provoca o tragedie. Tânărul obţinuse permisul de conducere vara trecută.

Acum, el are are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citeste si  Cine este Dana Gîrbovan, propunerea lui Dăncilă pentru Ministerul Justiției

Sursa