Misterul morții fetiței de la un centru de plasament din București se adâncește. Tatăl acuză că e o mușamalizare

Misterul morții fetiței de la un centru de plasament din București se adâncește. Tatăl acuză că e o mușamalizare
Se adânceşte misterul din jurul morţii unei fetiţe de 10 ani, într-un centru de plasament din Capitală. Tatăl copilei acuză autorităţile că vor să muşamalizeze cazul. El nu crede că fata lui a fost strivită de un dulap, aşa cum au transmis reprezentanţii centrului. După incidentul şocant, copila a fost plimbată trei luni între spitale. Iar în cele din urmă, a murit… tot într-un centru pentru copii cu dizabilităţi.

Este doar una dintre întrebările la care tatăl fetiţei de 10 ani încearcă să afle un răspuns. Dar cazul Andreei Maria este plin de necunoscute. Copila era internată într-un centru de plasament din sectorul 5.

La începutul lunii septembrie, părintele a fost anunţat că fiica lui a fost strivită de un dulap greu de 100 de kilograme. De trei luni, incidentul a rămas sub semnul întrebării. Iar tatăl acuză autorităţile că au încercat să-l muşamalizeze.

ION LULEA, tatăl fetiței: Copilul a fost împins în joacă. Ea a stat cu fundul pe balustradă. A trecut Dan pe lângă ea, s-a oprit în dreptul ei şi a împins-o. A căzut în cap, s-a făcut prostia mare să mute copilul, să mimeze că a căzut dulapul pe ea.

Iniţial, fetiţa a ajuns la spitalul Bagdasar-Arseni în comă. Medicii spun că avea traumatisme toracice şi abdominale. 11 zile mai tâziu, a fost transferată la spitalul Marie Curie. Iar peste o lună, era internată în centrul de recuperare din incinta unităţii medicale. Nu a rămas nici acolo. Deşi era tot în comă, în cele din urmă, fetiţa a ajuns într-un centru pentru copii cu dizabilităţi, unde a şi murit câteva zile mai târziu.

ION LULEA, tatăl fetiței: Din ceea ce ştiu şi îmi asum ce vorbesc, doamna director Simion Antonia declarat telefonic cunoştinţei mele citez: Nu mai avem bani pentru a achita facturile spitalului.

Citeste si  Klaus Iohannis a transmis că își va spune părerea despre Dana Gîrbovan după ce va primi oficial propunerea

Simion Antonia este directoarea centrului de plasament în care a avut loc incidentul. Până acum, nu a avut nicio reacţie în cazul morţii suspecte. Marți, a dus sicriul cu trupul neînsufleţit al fetiţei la capelă.

Sincer, ne pare rău. Sunt alături de familie. Şi de ea, că am cunoscut-o. Dar nu pot să vă spun mai mult”, a spus un reprezentant al centrului.

MARIUS VOICU, şeful Poliţiei Capitalei: Suntem în contextul instrumentării unui dosar penal şi cred că orice observaţie din partea mea nu şi-ar avea locul. Să lăsăm procurorul şi poliţiştii de la Secţia 24 să propună o soluţie, să facă investigaţii

Am încercat să obţinem răspunsuri de la toate insituţiile care ştiau de cazul Andreei. Reprezenzanţii DGASPC sector 5 au transmis că au demarat o anchetă disciplinară internă încă din ziua incidentului. Deşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a fost deschis un dosar penal încă din luna septembrie, nici până acum nu a fost găsit niciun vinovat.

Sursa