Polițistul român a fost înjurat pe Facebook de un șofer de TIR. O situație i-a adus față în față! Evident că nu i-a dat amendă, ci o lecție care l-a făcut să intre în pământ de rușine.

Polițistul român a fost înjurat pe Facebook de un șofer de TIR. O situație i-a adus față în față! Evident că nu i-a dat amendă, ci o lecție care l-a făcut să intre în pământ de rușine.


Sebastian Drimbe, un polițist din Oradea, a devenit celebru, după ce a anunțat pe Facebook locul în care a amplasat radarul. Subofițerul e o prezență obișnuită în grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și crede că șoferii ar trebui să nu-i mai perceapă pe polițiștii din trafic ca fiind “dușmani”.

„Echipaj pe Şoseaua Borşului lângă Peugeot. Ora 13.05” este mesajul însoțit de un selfie pe care Sebastian Drimbe l-a publicat pe grupul de Facebook Radare Oradea.

Subofițerul din Oradea are 34 de ani și este tatăl a doi copii. Sebastian Drimbe este de peste 10 ani polițist, meserie pe care și-a dorit-o încă din copilărie. „M-a atras uniforma şi ideea de a ajuta oamenii. Poate suna sforăitor, dar acestea sunt motivele”, a declarat polițistul Sebastian Drimbe, conform ebihoreanul. Agent de ordine publică cu atribuţii şi în trafic, Sebastian Drimbe a lucrat inițial la Poliţia Ştei.Din februarie 2018, a fost transferat mai aproape de Oradea, la Borș. Polițistul spune că cele mai multe probleme le are cu șoferii de camioane. Unii întorc peste linia dublă continuă pentru a încera să evite coloana de mașini. De când lucrează în Poliție, Sebastian Drimbe spune că a auzit tot felul de scuze din partea șoferilor pentru a scăpa de amenzi. „Unul mi-a spus că se grăbea pentru că i-a murit tatăl, altul că şi-a internat la spital fetiţa de 4 ani. Suntem oameni, avem copii, probleme, înţelegem. Dar erau invenţii, le-am demonstrat şi i-am sancţionat.

Ar fi trebuit să fie cinstiţi, pentru că noi nu suntem Bau-Bau”, a spus subofițerul, conform sursei citate. Recunoaște că nu o dată șoferii au încercat să-i ofere mită. În decembrie 2017, pe când lucra la Poliția din Cetariu, a prins un orădean băut și fără permis, la volanul unui tractor neînmatriculat.

Citeste si  ,,Domnule, orice puteți vedea acolo jos are…” * Simpaticul

Omul i-a oferit polițistului 1.000 de lei pentru a nu se alege cu dosar penal. „Omul a încercat şi nu i-a mers, ca să zic pe scurt”, spune poliţistul care şi-a anunţat colegii din Serviciul Anticorupţie.

Orădeanul s-a ales cu dosar penal și pentru dare de mită. În cele din urmă, omul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și astfel a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare. „Oamenii încearcă. «Domnule, hai să ne-nţelegem!», asta e vorba lor. Eu le explic frumos că ne înţelegem, nu e nicio problemă: eu le scriu procesul-verbal, iar ei merg şi plătesc amenda. Pentru că asta e legea.Nu le rupe nimeni capul, acum au 15 zile ca să plătească jumătate din minimul amenzii”, a explicat polițistul, conform sursei citate. Ideea de a discuta cu șoferii pe Facebook i-a venit anul acesta, pe când patrula în trafic. S-a înscris în mai multe grupuri de profil unde postează recomandări, noutăți legislative, teste rutiere și chiar poze de la accidente. Își face timp să răspundă la mesajele primite de la oamenii care îl urmăresc.

„Un şofer de TIR m-a întrebat dacă mai lucrez în Borş, că dacă da, nu mai intră în sat, fiindcă ştie că va fi amendat. Într-un fel, a fost o recunoaştere a faptului că am reuşit să opresc un trend, a priceput că nu e bine să intre în sat cu camionul”, a povestit polițistul. În vara acestui an, Sebastian Drimbe a publicat o filmare în care două camioane virau peste linia dublă continuă. După ce s-a ales cu câteva înjurături, polițistul s-a întâlnit în trafic față în față cu cel care îi jignise. Era vorba despre un șofer de TIR care s-a pozat lângă mașină și a publicat fotografia pe Facebook. „M-am dus, l-am legitimat şi i-am zis cine sunt. S-a făcut alb la faţă. A încercat să se scuze, că «domnu şef, mă scuzaţi, n-am ştiut că sunteţi poliţist, n-am ştiut».

Citeste si  Vine urgia în România! ANM a instaurat codul portocaliu

Era speriat că-i dau amendă. Ce am făcut? Mi-am făcut fain frumos un selfie cu el. I-am zis «Hai, zâmbeşte aici!». Nu am postat fotografia, dar a fost nostimă întâmplarea. L-am rugat să fie mai atent pe viitor şi să nu mai înjure, că nu e civilizat”. Deși Sebastian e conștient că postările sale pe Facebook nu vor civiliza toți șoferii, asta nu îl oprește să încerce.

sursă foto: ebihoreanulSursa