Mesajul Jandarmeriei Romane pentru cei care vor sa protesteze de 1 Decembrie: „Fiecare isi asuma consecintele”

Mesajul Jandarmeriei Romane pentru cei care vor sa protesteze de 1 Decembrie: "Fiecare isi asuma consecintele"
Jandarmeria Romana sustine ca cei care vor sa protesteze de 1 Decembrie ‘se descalifica ca oameni, ca cetateni si ca romani’.

„Jandarmeria este atenta la toate mesajele care circula si se propaga in mediul online. In acelasi timp, ne manifestam convingerea ca cetatenii nu vor raspunde acestor mesaje si provocari, care se propaga in mediul virtual. Nu excludem posibilitatea sa existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care sa aleaga sa se exprime in acest mod. Este o optiune personala prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifica ca oameni, ca cetateni si ca romani.

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregati toate ceremoniile care au loc in aceasta zi de o importanta deosebita. Jandarmii cat si militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca aceasta parada militara si aceasta desfasurare de forte sa arate asa cum trebuie si pentru ca acolo se regasesc simbolurile nationale. Acesti jandarmi poarta drapelul Romaniei, poarta drapelul de lupta al unitatii din care fac parte si au pe haine stema Romaniei. Este vorba de mai mult decat o simpla prezenta a unor institutii. Este vorba despre statul roman si Romania

Oamenii trebuie sa stie ca astfel de gesturi nu afecteaza Jandarmeria Romana in ultima instanta, ci aduc o ofensa statului roman. Toti trebuie sa fim constienti ca fiecare individ isi asuma consecintele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturata in niciun fel, iar daca sunt gesturi care depasesc normele legale si care presupun anumite derapaje vom lua toate masurile legale care se impun pentru a fi trasi la raspundere cei care savarsesc astfel de fapte.

Citeste si  Gigi Becali, tras pe dreapta de un polițist în timp ce vorbea la telefon. Replica savuroasă pe care i-a spus-o agentului

Oamenii trebuie sa fie atenti cine sunt cei care propaga astfel de mesaje in mediul online si care indeamna la astfel de comportamente.

De 1 Decembrie vrem sa purtam Ie si opinci si sarbatorim Romania. Exista si a doua zi!”, este mesajul Jandarmeriei Roman.

Sursa