Vor un premier magic. Moțiunea de cenzură, depusă după 1 decembrie

Vor un premier magic. Moțiunea de cenzură, depusă după 1 decembrie


Președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi seară, la Digi 24,  că opoziția poartă negocieri cu parlamentari ai puterii pentru susținerea moțiunii de cenzură, însă acestea merg greu. Condițiile puse de unii parlamentari  PSD sunt ca viitorul premier, chiar dacă nu va fi membru de partid, să fie considerat ca unul apropiat de social-democrați. Barna a precizat că moțiunea va fi depusă imediat după celebrarea Centenarului.

”Avem discuții om la om cu parlamentari din arcul puterii. Unii sunt mai asumați, unii sunt mai ”să vedem, ne mai gândim”. Elementul motivațional ține de varianta aceea a unui premier magic care să nu fie din PSD ca să poată fi acceptat de președinte, dar să fie destul de din PSD ca să fie considerat de restul partidului că au păstrat puterea”, a spus liderul USR.

El a spus că în continuare USR preferă alegerile anticipate întrucât un guvern care să nu fie rezultat din alegeri va depinde de PSD. ”Realitatea este că, algebric, orice variantă care să nu presupună PSD mai departe nu e credibilă din foarte multe motive. De aceea, USR a militat pentru alegeri anticipate”, consideră Dan Barna.Acesta a admis că negocierile cu parlamentarii puterii merg greu, el amintind că defectările din tabăra PSD au fost ”marginale” atunci când în sala de plen a fost prezent Liviu Dragnea.

Pentru liderul USR, eventualele anticipate ar trebui ținute chiar și în condițiile în care România trebuie să exercite președinția Consiliului UE. ”E foarte clar că dacă vom rămâne cu acest guvern vom avea un stand up comedy european, unde vom fi ciuca miștourilor la nivel european. De asta cere USR alegeri anticipate”, a spus Barna.

Citeste si  Un Singur Judecător Candidează Pentru șefia ÎCCJ. Corina Corbu Susține Interviul La CSM

Foto: Facebook

Sursa