Incendiar! Clientii puscariasului Relu Fenechiu traiesc un cosmar! Oamenii au ajuns la disperare, dupa ce au facut credite la banci

Incendiar! Clientii puscariasului Relu Fenechiu traiesc un cosmar! Oamenii au ajuns la disperare, dupa ce au facut credite la banci


• Numeroase persoane care au facut imprumuturi bancare pentru a cumpara un apartament intr-unul din blocurile de locuinte ridicate recent in zona Bucium de catre companiile controlate de Relu Fenechiu si-au luat o teapa de zile mari • Oamenii au fost informati ca, dupa ce constructia blocurilor se finalizeaza in luna mai, acestia se vor putea muta in noile apartamente inca din luna septembrie a acestui an • Mutarea nu a mai avut loc insa, iar oamenii au fost pusi intr-o situatie cu totul si cu totul dificila, pierzand practic banii acordati de banci pentru achizitionarea locuintelor • Predarea apartamentelor nu a mai avut loc la momentul promis pentru ca dezvoltatorul imobiliar nu a reusit sa faca la timp o serie de operatiuni notariale pentru intabularea individuala a apartamentelor

Modul de lucru al grupurilor de interese create in jurul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, nu s-au schimbat deloc nici dupa iesirea acestuia din puscarie.

Mai multe persoane au accesat imprumuturi bancare prin intermediul programului Prima Casa cu intentia de a achizitiona o locuinta intr-unul din blocurile recent ridicate in fata cartierului de vile I. C. Bratianu.Dezvoltate prin intermediul Engineering And General Constructing SA (ENGEKO – fosta FeneGrup SA), blocurile trebuiau finalizate in luna mai a acestui an, iar in luna septembrie ar fi urmat sa se faca mutarea propriu-zisa, lucru promis si viitorilor potentiali clienti. Asa s-a ajuns ca numeroase persoane sa faca imprumuturi bancare prin programul Prima Casa pentru a cumpara un apartament in blocurile respective.

In cazul acestui program, bancile comerciale acorda un termen de 3 luni pentru urmarea tuturor procedurilor necesare si parafarea actelor.

Problema este ca dezvoltatorul imobiliar nu a finalizat la timp procedurile cadastrale de dezmembrare pentru intabularea individuala a apartamentelor. S-a ajuns in luna septembrie, iar procedurile cadastrale nu au fost finalizate, ceea ce a provocat pierderea creditelor bancare de catre potentialii clienti.

Citeste si: Marfa pentru DNA! Inca un tun imobiliar dat de Relu Fenechiu! Fostul baron local isi construieste un cartier de vile si blocuri la Iasi – GALERIE FOTOLucrarile au fost incepute la finalul anului 2015 prin intermediul companiei Engineering And General Constructing SA (ENGEKO), firma detinuta la acel moment de Relu Fenechiu impreuna cu fratele sau, Lucian, si a carui administrator era Cristian Ghibu, unul dintre cei mai fideli locotenenti ai fostului ministru. Cristian Ghibu, cel care s-a ocupat si de administrarea cartierului I. C. Bratianu spune ca acum nu mai are legatura cu ENGEKO.

„Nu ma intrebati pe mine despre ENGEKO, nu am treaba cu asta. Eu sunt la Globocon acum (firma controlata tot de Relu Fenechiu – n. r.) si noi abia incepem o lucrare”, a spus sec Cristian Ghibu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Ghibu este mana dreapta a lui Relu Fenechiu si a fost propulsat pe numeroase functii de conducere la institutiile statului, iar apoi la firmele controlate de fostul baron liberal.

Citeste si: Scandal monstru in cartierul de lux detinut de puscariasul Relu Fenechiu! Dezvaluiri INCENDIARE facute de fostii parteneri – GALERIE FOTOSotiile fratilor Fenechiu si Cristi Ghibu s-au ocupat de treaba cand Fenechiu era dupa gratii

Majoritatea procedurilor realizate in ultimele luni in inscrisurile oficiale ale companiei Engineering And General Constructing (Engeko) SA (fosta Fenegroup SA) au fost realizate chiar de catre Mariana-Daniela Fenechiu, care a fost imputernicita de sotul ei pentru a face aceste lucruri.

Mai mult, si in cazul lui Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru, aflat si el in spatele gratiilor, imputernicirea a fost data tot catre sotie, si anume Sidoniei-Teodorina Fenechiu.

Un exemplu de procedura de acest gen este momentul vanzarii unui teren de 1.129 mp din Bucium, cu suma de 251.767 lei.

„Subsemnatii, Fenechiu Relu, domiciliat in mun. Iasi, Aleea Teilor, reprezentat prin mandatar imputernicit Fenechiu Mariana-Daniela, domiciliata in mun. Iasi, Aleea Teilor, conform procurii speciale autentificata la BNP Cremenitchi Daniela si Fenechiu Lucian, domiciliat in mun. Iasi, Aleea Teilor, reprezentat prin mandatar Fenechiu Sidonia-Teodorina, domiciliata in mun. Iasi, Aleea Teilor, conform procurii speciale autentificata la BNP Cremenitchi Daniela, in calitate de actionari ai S.C. ENGINEERING AND GENERAL CONSTRUCTING (ENGEKO) – S. A., potrivit dispozitiilor actului constitutiv si ale Legii nr. 31/1990, am hotarat in unanimitate urmatoarele: Se aproba vanzarea de catre societate, la pretul de 251.767 RON, a terenului situat in zona Bucium, loc. Iasi, jud. Iasi, in suprafata totala de 1.129 mp”, dupa cum se arata in Monitorul Oficial din 8 septembrie 2016.Tot sotia lui Relu Fenechiu este cea care a fost imputernicita „cu puteri depline” pentru a prelungi mandatul administratorului in cazul firmei Engineering And General Constructing, si anume pe Cristian Ghibu, unul dintre cei mai fideli locotenenti ai fostului baron liberal care administreaza compania prin intermediul firmei SC Globocon SRL atata timp cat Fenechiu si fratele sau se afla in spatele gratiilor.

„Prelungirea mandatului administratorului societatii, persoana juridica S.C. GLOBOCON – S.R.L., societate cu sediul social in mun. Iasi, Aleea Castanilor, nr. 14, reprezentata legal prin administrator Ghibu Cristian, de la data de 1.03.2017 pana la data de 1.03.2018. Pentru a duce la indeplinire dispozitiile prezentei hotarari si pentru a face toate demersurile necesare in acest sens, se imputerniceste cu puteri depline dna Fenechiu Mariana-Daniela„, dupa cum a fost publicat in Monitorul Oficial din 22 septembrie 2016.

Citeste si: In atentia procurorilor DNA: el este „Lordul” contractelor publice din Iasi! A bagat sute de milioane de euro in buzunarele smecherilor

Plangeri penale facute de locuitorii cartierului I. C. Bratianu

Locuitorii din cartierul de vile din zona Bucium, aflat in spatele blocurilor recent ridicate, se lupta si ei cu o „piedica” pusa prin inermediul lui Fenechiu. Acestia au fost informati prin intermediul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi ca trebuie sa plateasca sume de cateva zeci de mii de lei catre Asociatia de Proprietari I. C. Bratianu.

„Sunt indicate foarte multe sume de plata, privilegii imobiliare, intabulari si tot felul de sume de zeci de mii de lei (vezi facsimil – n. r.). Eu am de platit aproape 70.000 lei numai in cazul meu. Aceasta asociatie incaseaza bani foarte multi, totul se include pe listele de plata la intretinere, fara nicio transparenta”, spune un proprietar din cartierul I. C. Bratianu.

Din cauza abuzurilor la care sunt supuse, mai multe familii care locuiesc aici au facut plangeri penale, care acum sunt studiate la Parchet. Dosarele contin mai ales documentele legate de statutul public sau privat al terenului si retelelor de utilitati.

Sursa